VELIBOR ĐURIĆ - NAJBOLjI SPORTISTA GRADA BIJELjINA U 2019. GODINI :: Semberija INFO ::

 

VELIBOR ĐURIĆ - NAJBOLjI SPORTISTA GRADA BIJELjINA U 2019. GODINI


Velibor Đurić, Fudbalski klub Radnik Bijeljina
 
Velibor Đurić je rođen 05.05.1982. godine u Vlasenici. Kapiten je u Fudbalskom klubu "Radnik" Bijeljina.

Fudbalsku narijeru je započeo u rodnoj Vlasenici, da bi je zatim nastavio u Slaviji iz Istočnog Sarajeva. Ni tu nije ostao nezapažen pa je postao član HŠK Zrinjskog iz Mostara. Iz Mostara je otišao u Poljsku, a po povratku je kratko pristupio Olimpiku iz Sarajeva, ponovo se obreo u Zrinjskom pa zatim postao član Viteza. Iz Viteza 24.06.2016. godine dolazi u Fudbalski klub Radnik Bijeljina, gdje je član pune tri i po godine.



Velibor Đurić je sa Fudbalskim klubom Radnik osvojio tri titule pobjednika Kupa Republike Srpske, dva puta učestvovao u Kvalifikacijama za ligu Evrope. Ostvario je najbolji plasman u Prvenstvu Premijer lige BiH u takmičarskoj sezoni 2018/2019.

Tokom 2019. godine, pored osvojenog trofeja pobjednika Kupa Republike Srpske, ostvario je i plasman na peto mjesto u Premijer ligi BiH što je bilo dovoljno za ostvarenje plasmana na Evropsku fudbalsku scenu. Protiv ekipe Spartaka iz Trnave (Slovačka) bio je strijelac drugog gola u istoriji kluba na Evropskoj sceni.

Velibor Đurić je istinski predvodnik ove sjajne generacije fudbalera, pravi kapiten ekipe, nabolji strijelac ekipe i desna  ruka svakom treneru u klubu. Porodičan, otac troje djece i pravo oličenje jednog sjajnog čovjeka i sportiste.