Košarkaška Liga BiH počeće idućeg vikenda: Bosna se oporavila tri dana pred start :: Semberija INFO ::

 

Košarkaška Liga BiH počeće idućeg vikenda: Bosna se oporavila tri dana pred start


BANjALUKA - Košarkaški klub Bosna Rojal nastupiće iduće sezone u Ligi BiH, tako da nema ništa od šokantne najave da su pred gašenjem, odnosno da neće igrati u elitnom razredu.

Nekadašnji šampion Evrope po ko zna koji put uzburkao je javnost javnim priznanjem da nemaju sredstava da počnu sa radom, ali su stvari izglađene tri dana pred početak takmičenja pa će biti spremni za nastup u prvom kolu, kada gostuju kod Mladosti u Mrkonjić Gradu. Sarajlije su najavljivale da će igrati sa juniorskim timom, pa šta god da urade, jer je i to bolje od selidbe u niži rang, a uz to ne žele da dodatno brukaju ime evropskog šampiona. Posljednjih dana, dok su legende kluba kukale po medijima o tužnoj sudbini bivšeg velikana jugoslovenske košarke, uprava je daleko od očiju javnosti angažovala tri kvalitetna pojačanja Aleksandra Sokolovića, Luku Igrutinovića i Muhameda Pašalića, koji su do sada uglavnom igrali u klubovima koji su se borili za najviši plasman u BiH.

Tri dana pred zakazani početak takmičenja razriješene su mnoge stvari koje su opterećavale klubove proteklih mjeseci. Liga BiH brojaće 13 ekipa umjesto planiranih 14, što znači da Igokea neće igrati prvi dio, jer nastupa u ABA ligi, kao i FIBA Ligi šampiona, dok bi učešće na trećem frontu bilo fizički neostvarivo. Aleksandrovčani će se pridružiti ostatku timova kada bude formirana Liga šest, u koju će ući prvih pet timova sa tabele.

Kalendar takmičenja neće biti mijenjan, s tim što će u svakom kolu jedna ekipa uvijek biti slobodna i u subotu će snage odmjeriti Spars - Leotar (17), Široki - Čelik (18), Borac - Sloboda (19), Promo - Bratunac (19), Mladost - Bosna Rojal (19). U nedjelju će igrati Čapljina - Kakanj (18), dok je slobodna ekipa Zrinjskog.

Svi timovi dobili su “kovid” protokol kojim je predviđeno ponašanje svih aktera utakmica. Njime je propisano da u dvorani može biti najviše 50 osoba, u šta spadaju igrači, stručni štab i službena lica, kao i osoblje hale. Dvorana će biti podijeljena na aktivnu i pasivnu zonu. U aktivnoj će smjeti da boravi 40 osoba, dok će u pasivnoj biti ostatak i tu će biti smještena logistika i tehnika.

Košarkašice

Utakmicom Banovića i Konjica, koja je na rasporedu večeras od 17.30 časova, počeće takmičenje u Ligi BiH za košarkašice, koja će takođe brojati 13 klubova, kao i u muškoj konkurenciji. U subotu igraju: Feniks - Jedinstvo (16.30), Rudar sport - Džamper (19), Čelik - Leotar 03 (19), Orlovi - Igman (19). Nedjelja: Brčanka - Mladi Krajišnik (18). Slobodna je ekipa Plej ofa.

Leotar

Ekipa Leotara u novu sezonu ući će pojačana za Bojana Plakalovića. Igra na poziciji beka, ima 22 godine i stiže iz Studentske lige fakulteta UHTA iz Rusije.

Glas Srpske