Godišnjica smrti NBA zvijezde Kobi Brajanta :: Semberija INFO ::

 

Godišnjica smrti NBA zvijezde Kobi Brajanta


Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa i jedna od najvećih zvijezda u istoriji NBA lige Kobi Brajant umro je na današnji dan prošle godine.

Svijet sporta ostao je zaprepašten u nedjelju 26. januara 2020. godine, kada je objavljena vijest da je Brajant poginuo u padu helikoptera, a u nesreći su stradali i njegova 13-godišnja kćerka Điana i još sedmoro putnika u Kalabasasu, zapadno od Los Anđelesa.
 
Zbog pandemije korona virusa navijači se ne mogu okupiti ispred Staples Centra, kao što su to učinili poslije njegove smrti. Oni su tada ostavili cvijeće, fotografije i palili svijeće ispred hale, a od tada je širom SAD nacrtan 321 mural sa likom Kobi Brajanta.

Brajant, čiji je nadimak bio “Crna mamba” se 2016. godine povukao iz NBA lige kao petostruki šampion, a cijelu karijeru proveo je u Los Anđeles Lejkersima. Njegove igre, radna etika ali i ponašanje van terena uticali su na mnoge buduće NBA zvijezde.

Smatra se jednim od najboljih igrača u istoriji NBA lige i njegovi dresovi sa brojem 8 i 24 povučeni su iz upotrebe.

NBA liga će u maju primiti Kobi Brajanta u Kuću slavnih, u prisustvu njegove tri kćerke i udovice Vanese Brajant.

Vanesa Brajant je svojevremeno podnijela tužbu protiv kompanije u čijem je vlasništvu bio helikopter. Ona je navela da je pilot postupio nemarno, pošto je odlučio da leti u nepovoljnim vremenskim uslovima, umjesto da je odustao od leta.

Izvor: N1