Igokea pobijedila Partizan za prvo mjesto :: Semberija INFO ::

 

Igokea pobijedila Partizan za prvo mjesto


BEOGRAD - Petu pobjedu zaredom, a 14. u ovoj sezoni ABA ligi upisali su košarkaši Igokee koji su slavili na gostovanju kod Partizana rezultatom 83:75 u 18. kolu i bar do sutra preuzeli prvo mjesto na tabeli.

Novi trijumf predstavlja novi korak ka plej-ofu regionalnog takmičenja ekipe iz Aleksandrovca dok je Partizan ostao bez plasmana među četiri najbolja tima. Igokea je upisala tek drugu pobjedu nad Partizanom u Beogradu, a ovaj put nije viđena velika drama kao što je to bio slučaj u prvom meču ove sezone. Gosti su vodili najvećim dijelom utakmice, a uz nekoliko sumnjivih sudijskih odluka Partizan je u 30. minutu istopio prednost od deset poena Igokee i poveo sa 59:57. Trojkom Entonija Klemonsa gosti su ponovo poveli, a lijepom akcijom, odnosno duplim pasom Edina Atića i Nikole Jovanovića gosti su pred početak posljednjeg perioda imali minimalnu prednost.

Izabranici Dragana Bajića mnogo bolje su otvorili četvrtu četvrtinu, vezali sedam poena i najavili novu pobjedu. Beograđani se nisu predavali i na sve načine su pokušavali da izbore trijumfa, ali su energični gosti odbijali sve napade domaćina. U napadu, Marko Jošilo nalazio je put do koša i ubacio je devet poena u posljednjih pet minuta za veliko slavlje svog tima. Najbolji kod pobjednika bili su Jošilo, Klemons i Dalibor Ilić sa po 16 poena dok je Atić imao 13. U redovima Partizana Rašon Tomas je postigao 18, Erik Mika 15, Markus Pejdž 14, a Novica Veličković i Ognjen Jaramaz po 11. Partizan je sada na skoru 7-10, a Igokea 14-3.

Glas Srpske