Zmajice počele pripreme za Evropsko prvenstvo – na spisku i dvije Bijeljinke :: Semberija INFO ::

 

Zmajice počele pripreme za Evropsko prvenstvo – na spisku i dvije Bijeljinke


Selektor ženske košarkaške reprezentacije BiH, Goran Lojo objavio je spisak igračica za pripreme za „Eurobasket 2021“, koji se od 17. do 27. juna 2021. održava u Španiji i Francuskoj.

Na spisku se nalaze: Milica Deura (Keltern, Njemačka), Marica Gajić (Avenida, Španija), Jonquel Džons (Ekaterinburg, Rusija), Melisa Brčaninović (Rojal Kastors Brein, Belgija), Anđela Delić (Beroe, Bugarska), Nikolina Džebo (Feniks, BiH), Nikolina Babić (Feniks, BiH), Miljana Džombeta (ZTE, Mađarska), Nikolina Delić (Ježica, Slovenija), Jovana Marković (RMU Banovići, BiH), Sandra Azinović (Flipo Baskets, Njemačka), Dragana Domuzin (Orlovi, BiH), Matea Tavić (Beroe, Bugarska), Kurni Hart (EBVA LM Vilnej, Francuska), Milina Mišeljić (Orlovi, BiH), Irena Vrančić (Horizont, Bjelorusija) i Marina Džinić (Feba Civitanova, Italija).



Marica Gajić (Bijeljina, 1995) i Jovana Marković (Bijeljina, 1997) su svoje prve košarkaške korake napravile u Bijeljini i svojim kontinuiranim sportskim razvojem dokazuju da je grad Bijeljina istinski Grad sporta.

Amer Čolan, generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao je da im sutra slijede ljekarski pregledi i antigensko testiranje nakon čega Zmajice odlaze na Vlašić, gdje će trenirati narednih 12 dana.

- Poslije Vlašića odlazimo u Fojnicu gdje ćemo se zadržati oko pet dana prije prve zvanične prijateljske pripremne utakmice koja će biti u Poreču protiv reprezentacije Hrvatske. Poslije toga slijedi povratak u Mostar gdje nastavljamo petodnevne pripreme pred odlazak u Podgoricu i utakmicu sa reprezentacijom Crne Gore. Nakon toga vraćamo se Tuzlu, tu završavamo naše pripreme gdje 14. juna odlazimo za Beograd i odatle u Francusku“, kazao je Čolan.



- Ključno je da se igračice dobro fizički spreme, da budu sve zdrave, da ne bude nikakvih povreda da bi plan tekao kako se zamislilo i da bi na Evropskom prvenstvu bile u punoj formi. Nisu kondicione pripreme nimalo lagane, niko ih u suštini i ne voli, ali kada igrač razmišlja šta mu ta sprema može donijeti, to ga mora motivisati da da sve od sebe kako bi na utakmicama to donijelo rezultat“, izjavila je tim-menadžer ženske reprezentacije Razija Mujanović. Naglasila je da u ekipi postoji dobra atmosfera i da svi žele uspjeh i rezultat.

Selektor Goran Lojo rekao je da su zakazane četiri prijateljske utakmice sa reprezentacijama Hrvatske i Crne Gore, a da će pokušati organizovati i još jednu utakmicu pred odlazak u Francusku.

- Izuzetna je čast i zadovoljstvo biti kapiten reprezentacije BiH. Napravili smo veliki uspjeh plasmanom na EP nakon 22 godine. Svakako da nam to daje i zadatak da kada dođemo na EP u Francusku da se pokažemo u što boljem svjetlu i da predstavimo BiH i sve naše navijače onako kako to i zaslužuju. Očekujem da se djevojke maksimalno posvete i da to svi shvatimo ozbiljno jer nas čeka veliko takmičenje. Održat ćemo tu pozitivnu atmosferu i nadam se dobrom rezultatu“, izjavila je kapiten Milica Deura.


Košarkaški savez BiH