ŽKK Feniks medalju dodijelio i Prointeru :: Semberija INFO ::

 

ŽKK Feniks medalju dodijelio i Prointeru


Titula vicešampiona u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, najveći je uspjeh Ženskog košarkaškog kluba Feniks, zahvaljujući kojem su se Banjalučanke plasirale i u seniorsku ABA ligu. Ponosni smo na svoje srebro, ne krije trener i predsjednik kluba Darko Kosić, koji je jednu medalju sačuvao za posebne goste - kompaniju Prointer ITSS.

"Zahvaljujući podršci koja je stigla u pravo vrijeme, u protekloj sezoni nanizali smo uspjehe i zato ovo srebro pripada i njima", kaže Darko.

"Kao društveno odgovorna kompanija mnogo su nam pomogli i podržali sve naše aktivnosti, ne samo u okviru seniorskog tima. Mi smo učestvovali i na Prokids festivalu i od Prointera dobili podršku za besplatnu školu košarke. Nadam se uspješnoj saradnji i ubuduće i nekim novim, lijepim projektima", kaže Darko.



Podršku i u vremenu koje dolazi obećava direktorica Prointera Gordana Kovačević. U proteklih nekoliko godina, brojna priznanja stigla su na adresu te kompanije, ali ovo "žensko" srebro je, priznaje, nešto posebno.

"Sa Feniksom, ali i mnogim drugim klubovima, Prointer kao društveno odgovorna kompanija sarađuje još od svog nastajanja. Pratili smo ih i prije nego što smo postali sponzor, a meni je bilo posebno važno što se radi o ženskom košarkaškom klubu. Znali smo da će opravdati naše povjerenje i od srca im čestitam na ovom velikom uspjehu. Tu smo da im pomognemo i ubuduće", kaže Kovačević.

A ubuduće, tačnije, u naredna četiri vikenda, mlađe kategorije igraju svoje finalne turnire na nivou Republike Srpske i nadaju se završnici prvenstva BiH. Bila je ovo teška sezona, ali smo postigli mnogo toga, kaže sedamnaestogodišnja Anđa Marinić, koja se od košarkaške lopte ne razdvaja od djetinjstva.

"Treniram od svoje sedme godine i već 10 godina sam u ovom klubu. Prošli smo kroz napornu sezonu, dali sve od sebe i osvojili srebro. Kao juniorka sam igrala sa seniorskom ekipom, mnogo toga sam naučila i vjerujem da ćemo u godinama koje dolaze samo napredovati", kaže Anđa i dodaje da su djevojke prezadovoljne uslovima u kojima rade, trenerom i atmosferom u klubu.

Da je tako potvrđuje i Anđin "raspored" koji izgleda ovako - ujutro ide u Medicinsku školu, poslije škole na trening, pa uveče na još jedan. I sve to joj nije  nimalo teško.

Nezavisne novine