KMF Radnik Siti osvajač BUM ljetne lige u futsalu :: Semberija INFO ::

 

KMF Radnik Siti osvajač BUM ljetne lige u futsalu


Finalnom utakmicom između KMF "Radnik" i ekipe Bemiks spuštena je zavjesa na još jednu ljetnu ligu u futsalu, u organizaciji Bijeljinskog udruženja mladih - BUM. Prvi put od osnivanja, a sponzorisan od Club Hangar i Penny gastro pub-a, učešće na ljetnoj ligi su uzeli i futsaleri KMF "Radnik"-a. Pored naših igrača (Danijel Ružičić, Cvijetin Pavić, Perica Trifković) za našu ekipu su nastupili i proslavljeni semberski futsaleri Dejan Pavlović, Davor Arnautović, Mirko Marinković, Darko Lazić i Dragan Simikić. 



U veoma neizvjesnoj utakmici, sa velikim brojem vrhunskih poteza svih učesnik finala spretniji su bili igrači naše ekipe i pobijedili su ekipu Bemix sa 2 - 0. Strijelci za KMF "Radnik" su bili Mirko Marinković i Dejan Pavlović.

Treba napomenuti da su za ekipu Bemiks nastupila takođe renomirana imena futsala iz Srbije i Bosne i Hercegovine (Darko Deko Milanović, Josip Sesar, Igor Mirković, Rnić, Džombić...), ekipa koja godinama igra zajedno i učestvuje na velikom broju turnira, sinoć se predstavila bijeljinskoj publici u odličnom izdanju, ali su naši futsaleri bili bolji.



Najbolji strelac turnira je igrač KMF "Radnik", Dejan Pavlović, a Darko Deko Milanović, igrač Bemiks-a je proglašen za najboljeg golnama turnira. Nagrada za najboljeg igrača BUM ljetne lige je otišla u ruke Davora Arnautovića.

Takođe treba spomenuti da su u utakmici za treće mjesto nastupile ekipe Caffe Sunrise i Peđa Buha, a pobijedila je ekipa Caffe Caffe Sunrise za koju je nastupilo i nekoliko mladih futsalera KMF "Radnik-Siti"  (Miljan Odžaklić, Armin Selimović, Branislav Panić).

Svim našim igračima čestitamo na uspiješnim nastupima na ovom turniru, zahvaljujemo se sponzorima koji su pomogli učešće naše ekipe i organizatorima čestitamo na izvrsnoj organizaciji turnira, uz nadu da se vidimo i naredne godine.

KMF Radnik-Siti