KKK „BIJELjINA“ NASTAVLjA BALKANSKU LIGU :: Semberija INFO ::

 

KKK „BIJELjINA“ NASTAVLjA BALKANSKU LIGU


Klub košarke u kolicima „Bijeljina“ takmiči se u Balkanskoj ligi košarke u kolicima (Balkan Wheelchair Basketball League - BWBL). Ovu ligu čine ekipe iz četiri države Balkana: Bosne i Hercegovine (KKK „Bijeljina“), Bugarske (BKHU „Levski“ Sofija), Crne Gore (KK OSI „Paramont“ Podgorica) i Srbije (KKK „Nais“ Niš). Dosada su odigrana dva turnira, u Bijeljini (u oktobru) i Podgorici (u novembru). Slijedi treći turnir u Nišu koji će se održati od 25. do 27. marta ove godine.

-KKK „Nais“ je naš bratski klub, a Niš naša druga kuća, kao i njima Bijeljina. Volimo da dolazimo u Niš, jer nas dočekaju kako se samo poželjeti može. Potrudili su se da ispromovišu turnir, očekuju goste iz drugih gradova. Mislim da će biti dosta više publike nego što smo navikli. Zato jedva čekamo da igramo u kultnoj dvorani Čair“, rekao je Novo Trifunović, trener KKK „Bijeljina“.

Ekipa KKK „Bijeljina“ u Nišu će nastupiti kompletna. Iako su bez poraza do sada, pozivaju na oprez.

-Nikada sastav KKK „Bijeljina“ nije bio jači, a da li će to biti dovoljno, vidjećemo. Jedno je sigurno, daćemo sve od sebe. Sve zavisi od nas“, rekao je Strahinja Rosuljaš, najmlađi igrač KKK „Bijeljina“.
 

Organizacija turnira Balkanske lige je jako kompleksna. Međutim, domaćin najavljuje veliki broj volontera koji su uglavnom studenti čuvenog Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. 

Na turniru u Nišu odigraće se dva kola Balkanske lige košarke u kolicima. U okviru petog kola sastaće se podgorički KK OSI „Paramont“ i BKHU „Levski“ te domaćin, KKK „Nais“ i KKK „Bijeljina“. U šestom kolu snage će odmjeriti  KK OSI „Paramont“ i KKK  „Bijeljina“ te KKK „Nais“ i BKHU „Levski“.

Poslije četiri odigrana kola Balkanske lige košarke u kolicima na prvoj poziciji je KKK Bijeljina sa maksimalnim učinkom iz četiri utakmice i osvojenih osam bodova. Slijede ekipe KK OSI „Paramont“ i  KKK „Nais“ sa po šest i posljednjeplasirani  BKHULevski iz Sofije sa četiri boda.

Ništa bez Bijeljinaca iz dijaspore

Čuveni međunarodni IWBF sudija u košarci u kolicima, Saša Lakić iz Klagenfurta, bio je edukator suđenja na prvom turniru u rodnoj Bijeljini, a doći će i na turnir u Nišu. Tokom lige, sudije imaju podršku i prof. Damira Kunosića, kontrolora suđenja na posljednjim Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

-Odgovorno tvrdim da je organizaciono, KKK „Nais“ najbrže rastući klub u regionu. Niš je jedna zdrava košarkaška sredina koja želi da napreduje u svim sferama košarke u kolicima, a moja je misija da dam svoj doprinos u edukacji sudija“, rekao je Saša Lakić, i dodao da je srećan što će vidjeti svoje Bijeljince.

Više o BWBL možete vidjeti na: FB stranici BWBL (https://www.facebook.com/balkanswheelchairlbasketballegue/) i KKK Nais (https://www.facebook.com/naisklubkosarkeukolicima/).