SLUČAJ MOBINGA NAD BANjALUČKIM KOŠARKAŠICAMA U PAT POZICIJI :: Semberija INFO ::

 

SLUČAJ MOBINGA NAD BANjALUČKIM KOŠARKAŠICAMA U PAT POZICIJI


- Ne smiruje se košarkaško tlo u BiH, tačnije u slučaju dvije maloljetne košarkašice iz Banjaluke koje su bile izložene psihološkom mobingu selektora U14 reprezentacije Jasne Sliško.

Nad cijelom pričom nadvio se veliki problem koji se ogleda u činjenici da o zahtjevu za disciplinski postupak kojeg je u ovom slučaju podnio Košarkaški savez Republike Srpske nema ko da odlučuje, jer je Disciplinski sud KS BiH u ostavci već više od godinu dana.

Članovi tog organa Zdravko Zečević iz Republike Srpske, Esad Pelja i Bojan Krešić iz FBiH, 2. jula prošle godine podnijeli su kolektivne ostavke. Razlog je činjenica da nije usvojen disciplinski pravilnik koji je predložila pomenuta trojka i koji je poslat Savezu. Zečević za “Glas Srpske” ističe da je prijedlog pravilnika dobio lično generalni sekretar KS BiH Amer Čolan, ali da isti nikad nije došao na dnevni red Upravnog odbora KS BiH.

- Generalni sekretar se neartikulisano ponašao prema nama i mi nismo željeli biti dio te priče. Mislim da on ne radi dobro svoj posao. Do ostavke smo sve odluke donosili jednoglasno. Poslije toga je bilo još slučajeva koje nismo htjeli da rješavamo jer nema smisla da radimo, a pravilnik koji smo sačinili nije ni došao na dnevni red - otkrio je Zečević.

Srpski član ovog suda ističe da je to ogroman problem, konkretno u slučaju “Sliško”, jer po važećem Disciplinskom pravilniku apsolutni rok zastare je dva mjeseca.

- Taj slučaj će vjerovatno ostati neriješen zbog tehničkih problema unutar saveza. Volio bih da nisam u pravu, ali je tako - konstatovao je Zečević. 

Generalni sekretar KS BiH Amer Čolan potvrdio nam je da je zaprimio prijavu KSRS protiv Jasne Sliško, te da je ista proslijeđena njoj na izjašnjavanje. Ono što je zanimljivo, i prije odgovora koji treba dobiti od Sliško, Čolan je prejudicirao da su u pitanju “velike laži”.

- Sve ćemo to ispitati. Smatram da je u pitanju druga pozadina, da to nema veze sa selektorom, nego sa ličnim interesima - rekao je Čolan.

Prvom operativcu Saveza ne smeta što nema aktivan Disciplinski sud. Lakonski je kazao da ima još slučajeva koji nisu riješeni.

- Bilo je još prozivki i gorih stvari od ovoga (?!) Nije to ništa novo što se dešava - kratko je prokomentarisao Čolan.

Savez je na svim nivoima u pat poziciji. Problem je i sazivanje Upravnog odbora, jer su dva člana podnijeli ostavke, otkrio je Čolan i prozvao predsjednika Feniksa, Darka Kosića i majku jedne od igračica.

- Pitajte prvog čovjeka Feniksa zašto ovo sve radi. Postoje i poruke koje je majka jedne od djevojaka slala, postoje prepiske. Jasna Sliško mi je rekla da će tužiti te ljude zbog klevete jer je nevjerovatno šta pričaju - zaključio je Čolan.

Selektor Jasna Sliško za to vrijeme nastavlja sa provokacijama, ovaj put se oglasila na društvenim mrežama.

- Jedino što sam naredila jeste to da se poštuje zastava BiH, odnosno himna, jer vas niko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! I kada je zastava moje zemlje u vazduhu, tri prsta ne možete dizati, bar ne u kući gdje sam ja odgovorna - poručila je između ostalog Sliško na društvenim mrežama prozvavši Darka Kosića da je “svu pamet svijeta popio”.

Predsjednik Feniksa kratko nam je rekao da ne želi da se prepucava sa bilo kim, dodavši da je sve dalje na KSRS.

Mediji u FBiH i dalje ćute

Region bruji o slučaju “Sliško”. Mediji u Srbiji su na nogama, piše se o tome i u Hrvatskoj. Jedino to izgleda ne zanima kolege u FBiH. Kada je naš list objavio tu priču nijedan medij iz drugog entiteta ni slova nije objavio, ni pozvao bilo koga za komentar cijele situacije. U najmanju ruku čudno, možda malo i neprofesionalno, jer ipak su u pitanju maloljetna djeca.

(Glas Srpske)