IGOKEA M:TEL POČINjE TAKMIČENjE U LIGI ŠAMPIONA, POČEO LOV NA MILION EVRA :: Semberija INFO ::

 

IGOKEA M:TEL POČINjE TAKMIČENjE U LIGI ŠAMPIONA, POČEO LOV NA MILION EVRA


Košarkaši Igokea m:tel-a sutra počinju takmičenje u FIBA Ligi šampiona i to u gostima kod protiv Bahčešehira.

Meč u Turskoj igra se sa početkom od 18 časova, a bh. tim u ovaj duel ulazi nakon poraza od Mornara na startu regionalne ABA lige. Igokea je smještena u Grupu D i osim Bahčešehira igraće protiv Bilbaa i Nimburka koji svoj međusobni duel igraju večeras u Češkoj od 18.30 časova.

Dodajmo da je ovo sedma po redu sezona FIBA Lige šampiona koja je zvanično počela sinoć. Ukupno 32 tima i ove godine boriće se za trofej i nagradu od milion evra.

Igokea m:tel je jedini bh. predstavnik u elitnom FIBA košarkaškom takmičenju. Dodajmo i to da samo pet timova igra sedmu uzastopnu sezonu u Ligi šampiona i to AEK, Nimburk, Ostende, Lenovo Tenerife i Strazbur. Ove sezone debituje samo Benfika.

Prvo mjesto u grupi donosi direktan plasman u osminu finala, dok će drugoplasirani i trećeplasirani u razigravanje. Plej in će se igrati u januaru na dvije pobjede i pobjednici tih duela će se pridružiti pobjednicima grupa u Top 16 fazi. Tada će se formirati četiri grupe sa po četiri tima i po dvije najbolje ekipe iz svake grupe će izboriti plasman u plej-of. I tada će se igrati serija na dvije dobijene utakmice i četiri pobjednika će izboriti plasman na fajnal for koji bi trebalo da se održi u maju.

Titulu osvojenu prošle sezone brani Tenerife koji je dva puta dizao pehar namjenjen najboljem. Oni su uz Burgos jedini tim koji je dva puta osvajao ovo takmičenje, a po jednom su šampioni bili AEK i Virtus.

Parovi 1. kola: Grupa A: Večeras: Mursija – Tofaš (20.30 časova). Sutra: Strazbur – Falko Vulkano Šombateli (20). Grupa B: Večeras: Karšijaka – AEK (18.30). Sutra: Telekom Baskets Bon – Ređo Emilija (20). Grupa C: Juče: Legija Varšava – Hapoel Holon nakon produžetaka 81:84. Sutra: Ostende – Galatasaraj (20). Grupa D: Večeras: Nimburk – Bilbao (18.30). Sutra: Bahčešehir – Igokea (18). Grupa E: Juče: Hapoel Jerusalim – Darušafaka 69:67. Večeras: Ludvigzburg – Baken Bers (20). Grupa F: Večeras: Riga – Benfika (18), Limož  – Manresa (20.30). Grupa G: Sutra: PAOK – Dižon (18.30), Dinamo Sasari – Unikaha (20.30). Grupa H: Juče: Peristeri – Bnei Ofek Dist Herzlija 86:70. Sutra: Lenovo Tenerife – Ritas (20.30).

(Nezavisne)