DOBAR START KOŠARKAŠA BUDUĆNOSTI :: Semberija INFO ::

 

DOBAR START KOŠARKAŠA BUDUĆNOSTI


U utakmici 2. kola Prvenstva BiH, Košarkaški klub "Budućnost Prolab" savladao je  OKK "Sloboda" Tuzla rezultatom 86:78 (23:16, 20:18, 20:22, 23:22).

Pred ispunjenom dvoranom Gimnazije, bijeljinski košarkaši su držali prednost od samog početka utakmice. Na poluvrijeme su otišli sa prednošću od devet koševa (43:34) da bi u nastavku odigrali mirno i bez problema utakmicu priveli kraju.

Ova pobjeda je posebno važna jer je izvojevana pred domaćim navijačima. Nakon pobjede u prvom kolu u gostima ovo je druga u nizu a prva na domaćem parketu u najjačem košarkaškom takmičenju u BiH.

U redovima Budućnosti posebno su se istakli: Vojin Ilić sa 20 koševa, 3 skoka, 1 asistencijom i 3 ukradene lopte, zatim Milivoje Božović sa 16 koševa, 10 skokova, 2 asistencije i po 1 ukradenom loptom i 1 blokadom i, u subotnjem meču posebno nadahnuti Luka Jovanović sa 14 koševa, 3 skoka, 3 asistencije, čak 4 ukradene lopte i 2 blokade. U redovima gostiju najefikasniji su bili Almir Hasandić sa 26 i Džošua a Micah Aaron Skot sa 19 koševa.

- Gostima iz Tuzle čestitamo na korektnoj i borbenoj utakmici. Posebne zahvale pripadaju našim navijačima na podršci tokom cijelog meča. KK "Budućnost Prolab" u odigrana dva kola Prvenstva BiH ubilježila je i dvije pobjede. Naredne sedmice očekuje nas reprezentativna pauza, a potom naši momci gostuju sarajevskoj "Bosni" 19. novembra", stoji u saopštenju KK "Budućnost Prolab" iz Bijeljine.