Igokea poražena od Hapoela: Težak put do top 16 :: Semberija INFO ::

 

Igokea poražena od Hapoela: Težak put do top 16


HOLON - Lišeni usluga povrijeđenog Kendirka Reja košarkaši Igokee nisu mogli više od časnog poraza na gostovanju kod Hapoela u Holonu.

Izraelski tim slavio je rezultatom 103:79 i tako poveo sa 1:0 u seriji baraža za popunu top 16 faze Lige šampiona koja se igra na dvije dobijene utakmice. Revanš je iduće sedmice u Laktašima, a Igokea mora da dobije oba naredna meča da bi prošla dalje. Gosti iz Republike Srpske dobro su odigrali samo prvu četvrtinu, da bi potom do izražaja došao umor, kratka klupa, a prije svega kvalitet domaćeg sastava koji je projektovan za najviše ciljeve, odnosno osvajanje Lige šampiona. Pored Reja, trener Dragan Bajić nije mogao da računa ni na novopridošlog Dragana Milosavljevića koji nije bio registrovan za ovu utakmicu, ali bi trebalo da bude u sastavu na revanšu 10. januara.

- Ušli smo u meč nošeni nekim svojim problemima sa povredama. Dan pred utakmicu povrijedio nam se Kendrik Rej i njegov izostanak sigurno je uticao na ovako visok rezultat. Prvu četvrtinu smo dosta dobro odigrali, pogotovo u napadu, ali odbrana nam nije bila na nivou. Druga je priča za sebe i problemi koji nam se ponavljaju iz utakmice u utakmicu. Upozoravao sam igrače na ofanzivni skok protivnika i taj segment došao je do izražaja, pogotovo u drugoj četvrtini, kada je domaćin otišao na deset poena razlike - rekao je Bajić.

Naglasio je da, i pored poraza, nema predaje i da će dati sve od sebe da na svom terenu izbore majstoricu i vrate se u Izrael.

- Neki igrači jednostavno ne mogu da prime informacije. Sa skraćenom rotacijom pokušali smo da se vratimo u drugom poluvremenu, imali smo dobro otvaranje, međutim, nakon toga došli su problemi sa tranzicijom i poenima iz kontranapada. Pokušaćemo analizirati utakmicu i što spremnije dočekati revanš. Nadam se da ćemo biti jači za dva igrača i imamo želju da se vratimo ovdje. Hvala domaćinu na divnom gostoprimstvu. I mi smo poznati kao dobri domaćini i uzvratićemo istom mjerom - dodao je Bajić.


Glas Srpske