Košarkaši Partizana savladali Cibonu za osmu pobjedu u nizu :: Semberija INFO ::

 

Košarkaši Partizana savladali Cibonu za osmu pobjedu u nizu


BEOGRAD - Košarkaši Partizana pobijedili su večeras na domaćem terenu ekipu Cibone rezultatom 93:68 (17:19, 32:19, 25:19, 19:11) u okviru 14. kola ABA regionalne lige.


Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Alen Smailagić sa 20 postignutih poena, dok je Danilo Anđušić šutirao trojke 5/7 i postigao 19 poena.

Kod gostiju se istakao bivši igrač Partizana Aleksandar Aranitović sa 16 poena i pet skokova.

Partizan je bolje otvorio utakmicu i kroz tranziciju došao do lakih poena u uvodnim minutima.
Gosti su odgovorili šutem za tri poena i sa poludistance, pa prednost Partizana nije iznosila više od tri poena u tom periodu.

U drugoj četvrtini domaći košarkaši su agresivnije pristupili u odbrani, dok su u napadu pametnije birali šuteve i to je rezultiralo većom razlikom pred kraj prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme Partizan je otvorio na isti način na koji je zatvorio prvo. Razigrali su se Anđušić i Vukčević na liniji za tri poena, pa je prednost počela da raste.

Na drugoj strani Aranitović je bio raspoložen, pogotovo sa poludistance.

U poslednjoj četvrtini domaći košarkaši su samo završili posao koji su započeli u drugoj dionici, odbrana je na momente bila mekša što je Ciboni obezbijedilo lake poene. Na kraju susreta bilo je 93:68 u korist Partizana.
“Crno-beli” su trenutno prvi na tabeli ABA lige sa 12 pobjeda i dva poraza, dok je ekipa Cibone šesta sa šest pobjeda i osam poraza.

U narednom kolu regionalne lige Partizan dočekuje ekipu MZT-a, dok će Cibona ugostiti ekipu Studentskog centra.


​Tanjug / Glas Srpske