Zvezda "razbila" Monako u Beogradu :: Semberija INFO ::

 

Zvezda "razbila" Monako u Beogradu


Košarkaši Crvene zvezde savladali su Monako rezultatom 92:68 u okviru 19. kola Evrolige.

Tako je ekipa Duška Ivanovića prekinula niz od pet uzastopnih pobjeda "kneževa" u međusobnim duelima, od kojih su do čak tri stigli u Beogradu. Ujedno, to je prvi poraz gostujućeg tima od duela sa Partizanom nakon kog su vezali dva trijumfa.

Sjajna atmosfera je viđena u hali "Aleksandar Nikolić" i prije početka. Navijači crveno-belog tima su dočekani sa lijepim iznenađenjem kada je Luka Vildosa izašao na zagrijavanje i našao se među igračima za ovaj meč iako mu je prognozirana pauza do kraja januara.

Ipak, taj momenat je pao u sjenku drugog. Nekadašnji igrač i trener Zvezde, a sada Monaka, Saša Obradović je dočekan ovacijama na šta je odgovorio ljubljenjem grba tog kluba na centru igrališta.

Početak same utakmice je obilježio egal dvije ekipe i čudnih sudijskih odluka. U njima je prednjačio Sefi Šemeš, zbog čega je u jednom trenutku na njega pobjesnio Duško Ivanović.

Ubrzo je u igru ušao Vildosa i od tog momenta je sve išlo na vodenicu crveno-belih. Nedović je prije njegovog ulaska vezao pet poena, potom i još par sjajnih kombinacija sa Mitroviće, a Argentinac se samo uklopio i trojkom iz naskoka donio prvu dvocifrenu prednost ekipi u smiraj prve dionice.

Njegov pogodak je bio najava onoga što ćemo gledati u nastavku. 

Rešetala je Zvezda iza linije 6,75 što je bilo njihovo glavno oružje na meču. 

Na početku druge dionice pogađa Dobrić, Marković, pa Nedović uz više od 50 odsto pogođenih šuteva koje su uzimali iz daljine. Na drugoj strani je sve prepušteno u ruke Majka Džejmsa, ali on sam nije mogao protiv šuterski raspoloženog protivnika.

Do poluvremena je bilo +18 i svi su već upisali pobjedu domaćinu, ali Obradovićeva ekipa nije htjela da odustane bez borbe. Srećom, ista je bila kratkog daha. Pripao im je veći dio treće dionice tokom koje se dogodio prelomni trenutak.

Pogodio je Džejms za tri i smanjio zaostatak na 11 poena, imao je Monako napad za jednocifrenu razliku, ali ga ne koristi nakon čega je uslijedio novi talas Zvezde. Tri napada, tri trojke – Dobrić, Vildosa, pa Lazarević.

U tom trenutku je bilo +22 pred posljednjih 10 minuta i nije mogao Monako nikako da se vrati iz toga. Na kraju je Zvezda stigla i do maksimalnih +25. Pored trojki, tome je kumovala timska igra. Zvezda je imala čak 28 asistencija.
Najefikasniji kod Zvezde je bio Filip Petrušev sa 21 poenom i šest skokova, Luka Mitrović je imao 15 sa šest skokova i četiri asistencije, a dvocifreni su bili još Nedović sa 11 i Lazarević sa 10 poena.

Na drugoj strani se istakao Majk Džejms sa 26 poena i on je jedini bio dvocifren, što govori o igri gostiju na ovom meču.

Zvezda sada ima 10 pobjeda i devet poraza u Evroligi pred gostovanje Žalgirisu u Kaunasu. Monako je na 12 pobjeda i sedam poraza.
 
(Nezavisne)