Slavlje Zvezde u Laktašima :: Semberija INFO ::

 

Slavlje Zvezde u Laktašima


Фото - Телграф
LAKTAŠI – Košarkaši Igokee nisu imali odgovor na igru Crvene zvezde u prvom kolu ABA lige na svom terenu.

Beograđani su slavili rezultatom 81:63 i pokazali da imaju ekipu za visoke domete ne samo na regionalnim planu već i na evrosceni. Utakmica nije imala posebno jak ritam i usporena igra više je pogodovala domaćinu koji je uspešno parirao „crveno-bijelima” u prvom poluvremenu dok u drugom nisu uspjeli da iznesu sve do kraja.

Zvezda je otvorila utakmicu trojkom Majka Tobija, a u čevrtom minutu vodila je sa 9:4, potom i 14:8. Aplauz prilikom prvog ulaska u igru bivši reprezentativac Srbije Miloš Teodosić nagrađen je aplauzom, poene nije upisao u prvom periodu, ali je podijelio nekoliko asistencija. Igokea je držala priključak i nakon prvih deset minuta imala aktivan rezultat 17:20. 
 
U 13. minutu Zvezda je povela sa 27:18, prvim, istorijskim poenima Teodosića u dresu beogradskih „crveno-bijelih” koje je ostvario sa linije slobodnih bacanja. Ritam utakmice u drugoj četvrtini bio je dosta spor, sudije su sjeckale igru, bilo je dosta slobodnih bacanja, a u tome se Igokea dobro snašla pa je prišla na samo minus jedan u 18. minutu kada je rezultat glasio 31:32.

Na drugoj strani uzvratio je Stefan Lazarević trojkom. Raspoložen za igru u „svojij dvorani” bio je nekadašnji član Igokee Dalibor Ilić kojem je ovo druga sezona među Beograđanima i u prvom poluvremenu upisao je šest poena uz četiri skoka. Rame uz njega bio je Rokas Giedraitis koji je do poluvremena ubacio 11 poena (tri trojke), a posljednju je ubacio na isteku poluvremena za 40:32. 

Drugo poluvrijeme Zvezda je ponovo otvorila trojkim Tobija za prvu dvocifrenu prednost na meču (43:32).

Zaigralo se malo brže nego u prvih 20 minuta što je donijelo veću prednost gostiju koji su u 24. Minutu vodili sa 50:34, a to je natjeralo trenera domaćih Vladimira Jovanovića da zatraži minut odmora. 

Tajm aut nije donio ništa posebno u igri domačeg tima koji se borio, ali nije uspijevao da zaustavi ofanzivu Beograđana koji su imali 21 poen prednosti u 28. Minutu, a pred posljednjih deset minuta na semaforu je pisalo 66:45 u korist gostiju. 

Posljednja četvrtina nije donijela ništa posebno. Igokea se trudila da smanji razliku dok je Zvezda držala ritam, dovoljan za prvo slavlje i najavu napada na titulu.

Najbolji kod domaćina bio je Nikola Tanasković sa 16, a  Marko Jeremić je ubacio 15 poena. Kod Zvezde Tobi je bio prvo ime sa 19 poena, Giedraitis je ubacio 12, Ilić 11, a Luka Mitrović 10. 

Naredno iskušenje Igokea će imati idućeg petka kada gostuje Splitu.


​Glas Srpske