Borac pobjedom krenuo u ABA 2 ligu :: Semberija INFO ::

 

Borac pobjedom krenuo u ABA 2 ligu


Фото - Аба лига

SUBOTICA - Takmičenje u novoj sezoni ABA 2 lige košarkaši Borca otvorili su pobjedom protiv Šibenke rezultatom 88:81, u prvom kolu.

Banjalučani su odigrali dobru utakmicu i u drugom poluvremenu slomili debitanta u regionalnom takmičenju. Borac je u ovom meču bio lišen pomoći kapitena Srđana Gavrića koji ima povredu dok na drugoj strani nije bilo povrijeđenog centra Đorđa Topolovića. 

Prva četvrtina donijela je energičnu igru obje ekipe pa su kao posljedica toga viđene neke greške, a igralo se u serijema. Borac je poveo, da bi Šibenka uzvratila i u četvrtom minutu bila u prednosti (14:9). 

Potom je centar Banjalučana Radoš Šešlija vezao pet poena za izjednačenje (17:17), da bi poenima Džeroda Vesta prešli u vođstvo. 

Problem za banjalučki tim predstavljala je druga lična greška Amsala Delalića u četvrtom minutu pa je morao na klupi da kojim slučajem ne bi ostao bez njega u ranoj fazi utakmice. Na prvi odmor između četvrtina "crveno-plavi" su otišli sa minusom od jednog poena (21:22). 

Revija trojki viđena je u drugom periodu kada je djelovalo da Šibenčani ne mogu da promaše šuteve van linije 6,75 metara. 

Iz devet pokušaja pet puta bili su precizni, tako da Borčev minus na poluvremenu od četiri poena (43:37) nije djelovao nedostižan. Kašćelanova četa uzvratila je trojkama u trećoj četvrtini. "Crveno-plavi" igrači igrali su mnogo bolje nego u prvih 20 minuta te vratili vođstvo na svoju stranu. 

Najveću prednost u dotadašnjem dijelu meča imali su u 30. minutu kada su vodili sa 66:57, a pred odlučujućih deset minuta vodili sa 66:60. 

Borac je sjajno otvorio posljednju četvrtinu, napravio seriju 5:0 i poveo sa 71:60, što je bila prva dvocifrena prednost jednog tima na susretu. Banjalučani su nastavili u istom ritmu do kraja meča, vodili sa 15 poena razlike, i odbijali sve napade Šibenčana za prvo slavlje u regionalnom takmičenju ove sezone. 

Briljirao je Džerod Vest sa 29 poena, a ubacio je sedam trojki iz 11 pokušaja dok je imao i osam asistencija. Plejmejker banjalučkog tima nije oborio rekord svog prethodnika na toj poziciji Džerona Martina koji je prošle sezone na otvaranje sezone protiv Širokog postigao osam trojki. 

Pratio ga je Radoš Šešlija sa 15 poena i sedam skokova, a 12 je dodao Boris Dragojević. U hrvatskom timu Luka Babić je ubacio 23 poena. 

Utakmicu drugog kola na prvom turniru ABA 2 lige Borac će odigrati u četvrtak od 15 časova protiv Podgorice.


Glas Srpske