Zvezda "razbila" Partizan, prekinut niz crno-bijelih :: Semberija INFO ::

 

Zvezda "razbila" Partizan, prekinut niz crno-bijelih


FOTO: Tanjug
Košarkaši Crvene zvezde pobijedili su večeras na domaćem terenu Partizan rezultatom 88:72, u okviru 19. kola Evrolige.

Bio je ovo treći ovosezonski vječiti derbi i prva pobjeda crveno-bijelih. Partizan je prvo slavio u elitnom takmičenju (88:86), a potom i regionalnoj ABA ligi (98:87).

I pored večerašnjeg poraza Partizan je i dalje bolji u Evroligi ove sezone u odnosu na ljutog rivala. Crno-bijeli imaju 10 pobjeda i 9 poraza, dok Zvezda sada ima skor 8-11.

Ovaj duel je bio tek četvrti derbi u elitnom takmičenju između “vječitih” rivala, s obzirom da je prethodne sezone odigran prvi istorijski. Trenutno su izjednačeni, oba tima imaju po dvije pobjede i dva poraza.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Nemanja Nedović sa 16 poena, dok su Fredi Gilespi i Rokas Giedraitis postigli po 14 poena. U timu Partizana najbolji je bio Kevin Panter sa 17 poena.

Crvena zvezda je na ovom meču igrala bez Luke Mitrovića i Stefana Lazarevića, dok u ekipi Partizana nije bilo Zeka Ledeja, Alekse Avramovića i Uroša Trifunovića.

Utakmica je odigrana u Štark areni pred više od 20.000 navijača Crvene zvezde.

Košarkaši Crvene zvezde će u narednom kolu Evrolige, devetog januara, gostovati Asvelu, dok će Partizan igrati u Istanbulu sa ekipom Fenerbahčea.

(Glas Srpske)