Sparsi prekinuli niz Igokee i osvojili trofej "Mirza Delibašić" :: Semberija INFO ::

 

Sparsi prekinuli niz Igokee i osvojili trofej "Mirza Delibašić"


Košarkaši Sparsa (Spars realway) osvajači su Kupa Bosne i Hercegovine za sezonu 2019/2020. nakon što su večeras u Sarajevu, u finalu Kupa koji od prošle sezone nosi naziv po najboljem košarkašu BiH svih vremena Mirzi Delibašiću, savladali favorizovanu ekipu Igokee sa 93:85.

Sarajlije su se tako revanširali "igosima" za prošlogodišnji poraz u finalu i po prvi put u istoriji osvojili ovo takmičenje, dok je tim iz Aleksandrovca ostao na sedam trofeja. Domaći su tokom cijelog meča bili bolji rival, dok Igokea nije bila na očekivanom nivou.

Domaći su sjajno otvorili meč, te nakon dvije minute igre poveli sa 11:5. I u nastavku se igralo dosta efikasno, domaći su većim dijelom prvog perioda čuvali stečenu prednost, najveću su imali u 7. minuti kada je bilo 27:16. Prvih 10 minuta završeno je rezultatom 31:22 za domaće. Puleni Nedima Džemića krenuli su furiozno i u drugoj četvrtini te su u 13. minuti imali čak 15 poena prednosti (39:24). Do kraja poluvremena izabranici Dragana Bajića su se probudili pa su na odmor otišli sa zaostatakom od svega četiri poena (49:53).

U drugom poluvremenu Sparsi ponovo krenuli veoma dobro, te brzo vratili solidnih osam poena prednosti (64:56), a u 25. minuti ponovo su imali dvocifrenu prednost (69:59). Igokea nije imala rješenje za raspoložene Đekića, Mura i Vrapca. U posljednjih 10 minuta Sparsi su ušli sa rezultatom 78:65. U posljednjoj četvrtini četa Dragana Bajića nije imala snage da se ponovo vrati u meč, iako u četiri minute prije kraja uspjeli prići na minus 3. Domaći su imali više koncentracije i strpljenja u finišu susreta i tako došli do velikog iznenađenja i istorijskog podviga.

Na kraju je uslijedilo veliko savlje domaćih košarkaša, a pobjednički pehar podigao je kapiten Adin Vrabac. Do najvećeg uspjeha u istoriji Sparse su vodili Strong Mur (18 poena), Branislav Đekić (18), Adin Vrabac (15), Nedim Buza (15) i Kenan Kamenjaš sa 19 koševa. Kod indisponirane Igokee koja je tokom cijelog meča bila bez energije bolji od ostalih bili su Kinen Evans sa 26 poena i Dalibor Ilić sa 14.

​Nezavisne novine