TROFEJ BIJELjINE „OMLADINCU“ IZ PODGORICE :: Semberija INFO ::

 

TROFEJ BIJELjINE „OMLADINCU“ IZ PODGORICE


U subotu je u Bijeljini u organizaciji Karate kluba “UNSU“ uspješno održano treće Otvoreno karate Prvenstvo Grada Bijeljine “TROFEJ BIJELjINE 2020“, koji je ugostio 23 kluba sa oko 200 sportista iz pet zemalja. Takmičenje za sve uzrasne kategorije u katama i borbama trajalo je tokom cijeloga dana u grupama, tako da su mjere koje propisuje JZU Republike Srpske, te krizni štab Vlade Republike Srpske u potpunosti provedene.

Prvenstveni cilj organizatora je bio da se turnir održi u skladu sa mjerama koje propisuje JZU i da pokažu da Karate klub “UNSU“ pored rezultata koje posljednjih godina pravi na borilištima može i u najsloženijim uslovima biti dobar i uspješan organizator kvalitetnog turnira. 



Organizator je uspio da u ovoj specifičnoj situaciji okupi klubove i sportiste iz čak pet zemalja, a među njima i svjetske karate zvijezde poput Marine Raković članice KK “Omladinac“ iz Podgorice. Pored nje na tatamijima u sportskoj dvorani Gimnazije mogli su se pratiti nastupi velikog broja reprezentativaca Crne Gore, Hrvatske, Srbije, Austrije i Bosne i Hercegovine ali i nastupi najmlađih karatista za koje je „Trofej Bijeljine 2020“ predstavljao ulazak u svijet ozbiljnog, profesionalnog takmičenja. Iz KK „UNSU“ Sa ponosom ističu:
- Ne samo da smo uspjeli da održimo tradiciju, već i da kao organizatori i sportisti pokažemo da možemo odgovoriti najsloženijim zadacima!“ 



Turnir je organizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva za porodicu omladinu i sport Republike Srpske, te uz pomoć administrativne službe Grada Bijeljina, što je za organizatora jako važno jer su tokom protekle dvije godine u Bijeljini ugostili preko 100 klubova, iz sedam zemalja i time doprinijeli da se ovaj turnir nađe na listi sportskih događaja koje pomaže Ministarstvo sporta. 

- Tim povodom dužni smo da se zahvalimo ministrici sporta, Sonji Davidović i njenom kabinetu, koji su prepoznali naš trud i kvalitet ovog turnira. Da bi se sve to realizovalo zahvalni smo dr. Srđanu Mijatoviću koji je pristao da bude na čelu Organizacionog odbora i učini veliki napor da sve prođe kako smo zamislili i naravno, zahvalni smo na pomoći administrativnoj službi Grada Bijeljine“, navode iz KK „UNSU“.

Kada su u pitanju rezultati, ovogodišnji "Trofej Bijeljine" pripao je podgoričkom KK „Omladinac“ kao najuspješnijem u ukupnom plasmanu klubova. Na drugo mjesto plasirali su se tamičari KK “Sensei“ iz Zvornika, dok su treće mjesto zauzeli gosti iz Herceg Novog (KK“Bijela“).

U open seniorskoj ženskoj kategoriji "Trofej Bijeljine" ponijela je Marina Raković (KK “Omladinac“ Podgorica), dok je u muškoj konkurenciji istu ponio mladi Sandro Krešić iz Tuzle (KK “Do“).

​KK UNSU