Ratko Radovanović: Plaketa za Profu :: Semberija INFO ::

 

Ratko Radovanović: Plaketa za Profu


Stručni žiri manifestacije „Izbor sportiste godine Grada Bijeljina 2022“ odlučio je da sa dvije plakete, dvojici naših sugrađana izrazi počast za njihov doprinos razvoju sporta u Bijeljini. Jedan od dvojice je dobro poznato lice FK „Radnik“, penzionisani profesor fizičke kulture, Ratko Radovanović.

Kao profesor fizičke kulture i profesionalni fudbalski trener, Ratko Radovanović više od 60 godina korača uz fudbal i uz svoj FK „Radnik“. Iako je prilično zagazio u osmu deceniju života profesor Radovanović sa istim žarom proživljava sve uspjehe i padove svog kluba.

Popularni  “Profa iz Semberije” posvetio je svoj život fudbalu, odrastao uz njega, živio sa njim i sada, u penzionerskim danima fudbal je i dalje glavna tema njegovog interesovanja.

Ratko Radovanović je bio dugogodišnji igrač, trener, savjetnik, ali i prijatelj brojnim mladim generacijama Radnika. Svojim znanjem, entuzijazmom, šarmom i marljivošću on je obilježio decenije bijeljinskog fudbala i dao mu neprocjenjiv doprinos. Ako postoji čovjek koji je živio za najbitnijnu sporednu stvar na svijetu to je svakako Semberski profa.

(Semberija info)