Fantastičan početak sezone za AK "Atletik" i Emu Kovač :: Semberija INFO ::

 

Fantastičan početak sezone za AK "Atletik" i Emu Kovač


Nova trkačka sezona je počela, a atletičari Atletskog kluba "Atletik" su krenuli u osvajanja medalja baš onako kako su i najavili, veoma uspješno.

Prije mjesec dana, 14. januara na Međunarodnom atletskom mitingu u Zagrebu Ema Kovač je oborila dosadašnji rekord BiH i RS u dvorani na 600m. Rekord koji je i do sada bio u njenom vlasništvu sa rezultatom 1.39.75. Od ove godine Atletski savez BiH je ukinuo rekorde za pionire i njihovi rezultati se sada vrednuju kao najbolji rezultat svih vremena u BiH ali to ne umanjuje vrijednost istog.



Sedam dana kasnije, jedna manja ekipa ovih sjajnih atletičara odlazi u Valjevo na Svetosavsku trku i u Bijeljinu se vraća sa dvije zlatne (Ema Kovač i Uroš Marković) i jednom bronzanom medaljom (Luka Pajkić). Tog dana svoj prvi nastup za ovaj klub imala je i naša sjajna seniorka Ivana Mihajlović, trail trkač koja je trčala trku na 3000m. Predaha za Emu nije bilo pa je tako opet morala za Zagreb na Međunarodni atletski miting ali ovaj put na 800m gdje je i ovaj put bila uspješna oborivši dosadašnji sedam godina star najbolji rezultat u kategoriji pionirki u dvorani sa rezultatom 2.20.05.



Proteklog vikenda atletičari AK "Atletik" stavili su u Beogradu krunu na prethodna takmičenja, na Otvorenom prvenstvu u dvorani za mlađe juniore gdje je sjajna bijeljinska trojka ponovo zablistala na atletskoj stazi. Ema Kovač ponovo trči najbolji rezultat u istoriji BiH za djevojčice na 800m koji sada iznosi 2.19.70, Dragan Senić u trci na 800m obara lični rekord 2.23.11 a Luka Pajkić u skoku u vis skače 145cm.

Kako najavljuju iz kluba, oni nemaju odmora jer je raspored takmičenja izuzetno gust a oni ne žele da propuste mogućnost da se dokažu na domaćoj i međunarodnoj sceni.


Semberija info