DžUDO KLUB „PANTER“: ŠEST REPUBLIČKIH PRVAKA :: Semberija INFO ::

 

DžUDO KLUB „PANTER“: ŠEST REPUBLIČKIH PRVAKA


Tokom prethodnog vikenda u Laktašima je održan 21. Međunarodni džudo turnir „Laktaši OPEN 2023“. Na turniru je učestvovalo preko 1000 takmičara iz šest zemalja u svim uzrasnim kategorijama. Iz Bijeljine je put Laktaša otišlo šest mladih takmičara Džudo kluba „Panter“ vrativši se u Bijeljinu sa četiri osvojene medalje. Vasilije Hržić i Maksim Petrović su izborili bronzane dok su Vera Pavličević i Matej Stojanović osvojili zlatne medalje. Uz osvojeno prvo mjesto Vera Pavličević je proglašena i za najbolju takmičarku turnira, u konkurenciji, podsjetićemo preko 1000 takmičara! 



Sa druge strane, u bijeljinskoj sportskoj javnosti bez dovoljno zaslužene pažnje prošla je vijest sa Prvenstva Republike Srpske u džudou za kadete i mlađe pionire. Prvenstvo je naime, održano u nedjelju, petog februara u organizaciji Džudo kluba „Borac“ iz Banja Luke a učestvovalo je 283 takmičara iz 34 kluba. Mladi džudisti Pantera su i ovaj put osvjetlali obraz Bijeljine osvojivši u pojedinačnoj konkurenciji šest zlatnih medalja a u ekipnoj konkurenciji su izborili prvo mjesto u sveukupnom plasmanu za pionire (M), prvo mjesto u sveukupnom plasmanu za pionire (M+Ž), treće mjesto za kadete, treće mjesto za kadetkinje i treće mjesto u ukupnom plasmanu (kadeti+kadetinje).

U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje su osvojili Matija Dobranić (kadeti), Teodora Trifković (kadetkinje), Ivan Čolić (kadeti), Marko Ristić (mlađi pioniri), Goran Đurić (mlađi pioniri) i Slobodan Ćurčić (mlađi pioniri).  Za mladog Đurića ovo je druga uzastopna titula prvaka Republike Srpske dok je Slobodan Ćurčić osvojio svoje treće uzastopno šampionsko zlato.

Nije mnogo nedostajalo da se i Jovana Đurić u kadetskoj konkurenciji okiti zlatnom medaljom ali je izgubila u finalu i osvojila srebro. Pavle Perušinović je u kategoriji mlađih pionira osvojio bronzanu medalju. 

- Ponosni smo na naše takmičare. Hvala roditeljima na podršci i našoj upravi na obezbjeđivanju uslova za ovakve vrhunske rezultate“, kratko su rekli iz Džudo kluba „Panter“.