SARADNjA „LYKOS BALKAN METALS“ I KARATE KLUBA „UNSU“: Bolji dani za Karate klub „UNSU“ :: Semberija INFO ::

 

SARADNjA „LYKOS BALKAN METALS“ I KARATE KLUBA „UNSU“: Bolji dani za Karate klub „UNSU“


Svi upućeni u domaći sport, saglasni su da nam talenta ne nedostaje. Međutim, uz izostanak strateških državnih mjera podrške većina tereta razvoja i stasavanja mladih sportista pada na njihove roditelje. Pozitivan primjer u Bijeljini napravila je kompanija ,,Lykos Balkan Metals”. Oni su naime, još prošle godine potpisali sporazum sa Karate klubom „UNSU“ o stipendiranju mlade i uspješne Marije Gavrilović. Početkom ove godine ugovor je produžen i proširen na generalno sponzorstvo ove kompanije i KK „UNSU“.

- Poslovna politika naše kompanije, „Lykos Balkan Metals“ nalaže nam da dio novca koji investiramo u nekoj zajednici usmjerimo za podršku društveno korisnim projektima u toj zajednici. I ranije smo tokom realizacije naših projekata podržavali sportske koletkive iz oblasti košarke i malog fudbala. Međutim, uvidjeli smo da imamo jako uspješne sportiste u individualnim sportovima, a njihov uspjeh skoro redovno prolazi ispod radara javnosti. Pri tome, sav finansijski teret njihovog uspjeha pada na teret roditeljima. Prošle godine smo odlučili podržati jednu mladu, talentovanu, vrijednu i uspješnu karatistkinju KK „UNSU“, Mariju Gavrilović i, zaista, nismo imali nikakva očekivanja u smislu povratnih poslovnih benefita. Međutim, ljudi iz KK „UNSU“ su svoj dio obaveza ispunili, tako da su nas oduševili, i odlučili smo ove godine čvršće stati uz klub i biti njihov generalni sponzor. Primjera radi, uz KK „UNSU“ logo naše kompanije se vidio i u Veneciji, a trenutno možemo samo sanjati da neki naš timski sport postigne takav uspjeh“, rekao je za „Semberske novine“ Dejan Nikolić, izvršni direktor „Lykos Balkan Metals“.


 
Pored uspjeha na domaćoj karate sceni, brojnih titula prvaka Republike Srpske i BiH karatisti KK „UNSU“ su u toku 2022. godine imali uspješne nastupe i na međunarodnoj sceni (Podgorica, Beograd, Bar, Venecija...). Jedna od njih, Marija Gavrilović je višestruka prvakinja BiH i Republike Srpske. Krajem 2021. godine u pionirskoj kategoriji osvojila je srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu u Poreču. Prošle godine je prešla u stariju, kadetsku kategoriju i nastupila na Balkanskom prvenstvu u Baru i Svjetskoj karate ligi za mlade u Veneciji. Iako su na ovim takmičenjima medalje izostale, trener Ivković je zadovoljan Marijinim nastupom i borbama sa starijim i iskusnijim protivnicama.

- Marija je dio jedne uspješne generacije djevojčica koja je u pionirskoj kategoriji ostvarila jako značajne rezultate. Prošle godine, te djevojčice su prešle u kadetsku kategoriju i bilo je očekivano da neće odmah zasjati punim sjajem. Bože zdravlja, ove godine od njih očekujem pun gas i velike rezultate. Marija Gavrilović, Marija Trifković, Milica Mijić, Milica Mia Vujić i još nekoliko djevojčica su zlato bijeljinskog karatea. Što se tiče novog sponzorskog ugovora, prošla godine je bila prekretnica u našem radu u smislu olakšanja realizacije naših planova i aktivnosti, u najvećem dijelu učešća na takmičenjima. Moramo istaći da smo prezadovoljni našom saradnjom tokom cijele godine i da nam je kompaniija ,,Lykos Balkan Metals” sa svojim operativnim timom bila na raspolaganju u svakom trenutku. Sigurno je da uz njihovu pomoć možemo lakše planirati i provoditi naše predstojeće aktivnosti i da ćemo zajedno biti još uspješniji“, poručio je prvi čovjek KK „UNSU“ Goran Ivković i najavio još bolje rezultate u 2023. godini.
 
U potrazi za rudnim blagom
 
„Lykos Balkan Metals“ jedina je kompanija iz Republike Srpske koja je listirana na australijskoj berzi. Najjednostavnije rečeno, to znači da smo u  Republiku Srpsku „uvezli“ oko 17 miliona konvertibilnih maraka i ulažemo ih u istraživanje’’, objašnjava nam izvršni direktor kompanije Dejan Nikolić. Kompanija se bavi isključivo geološkim istraživanjima tamo gdje određeni indikatori ukazuju na postojanje rudnih nalazišta. Trenutno na području Republike imaju tri lokaliteta na kojim vrše istraživanja u potrazi za niklom, bakrom, cinkom, itd... Lokaliteti su  na Ozrenu, kod Mrkonjić Grada i u Čajniču.


Semberske novine - Semberija info