PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE ZA DJECU - OSAM OD OSAM ZA KK "UNSU" :: Semberija INFO ::

 

PRVENSTVO REPUBLIKE SRPSKE ZA DJECU - OSAM OD OSAM ZA KK "UNSU"


Trebinje je 18. marta bilo domaćin Prvenstva Republike Srpske u karateu za djecu do 13 godina. Na turniru je učestvovao 41 klub sa 440 učesnika u 547 kategorija. Karate klub "UNSU" iz Bijeljine je na Prvenstvu Republike učestvovao sa osam takmičara.



- Kako smo najavili, osmoro naših takmičara nastupilo je na ovogodišnjem prvenstvu i osvojilo isto toliko medalja; dvije zlatne, dvije srebrne i četiri bronzane. Ovim je ostvaren stoprocentan učinak kada uzmemo broj učesnika ispred našeg kluba i broj osvojenih odličja. Ono što nas posebno raduje jeste činjenica da svake godine iz našeg mlađeg pogona dobijamo nove prvake, a to je ovaj put Jana Ivković koja je osvojila prvo mjesto u borbama u konkurenciji pionirki 2012.godište (-36kg)", riječi su prvog čovjeka KK "UNSU" Gorana Ivkovića.



Titulu najbolje u Republici Srpskoj odbranila je jedna od najuspješnijih takmičarki KK "UNSU", Milica Mia Vujić u konkurenciji U14 (-54kg). Mušku konkurenciju predstavljali su Andrej Jakovljević, Andrej Đurić i Lazar Šikuljak u borbama u konkurenciji 2011. i 2010. godište. Njima je ovo prvi nastup na Prvenstvu Republike Srpske i sva
trojica su zabilježili odlične nastupe osvojivši drugo i dva treća mjesta. U katama pojedinačno u konkurenciji djevojčica U14 Milica Mijić je osvojila srebrnu medalju, dok je njena mlađa sestra Marija osvojila bronzanu u borbama u konkurenciji pionirki 2011. godište (-50kg). U konkurenciji najmlađih pionirki u katama u uzrastu 2015.
godište prvu svoju republičku medalju osvojila je Nikolina Ina Ivković.

- U generalnom plasmanu klubova po uspješnosti naš klub se sa osam medalja (dvije zlatne, dvije srebrne i četiri bronzane) našao u top deset klubova po uspješnosti čime smo vrlo zadovoljni obzirom na broj učesnika koji smo imali ovaj put", istakao je Ivković.

Prvenstvo Republike Srpske održano je u Trebinju u organizaciji Karate saveza Republike Srpske, te tehničkoj organizaciji Regionalnog karate saveza "Hercegovine, Sarajeva i Romanije" i Karate kluba "Hercegovac" iz Bileće kao domaćina. Ono što ove uzraste očekuje u narednom periodu jeste niz pripremnih turnira, a nakon toga Prvenstvo BiH na kojem će se boriti za plasman na Balkansko prvenstvo za djecu.


KK UNSU