PRVENSTVO BOSNE I HERCEGOVINE ZA KADETE, JUNIORE I U21 SENIORE - Vogošća 2019 - NEDIĆ NOVI DRŽAVNI SENIORSKI U21 PRVAK U KARATEU - RADAN UROŠ BRONZANI :: Semberija INFO ::

 

PRVENSTVO BOSNE I HERCEGOVINE ZA KADETE, JUNIORE I U21 SENIORE - Vogošća 2019 - NEDIĆ NOVI DRŽAVNI SENIORSKI U21 PRVAK U KARATEU - RADAN UROŠ BRONZANI


U organizaciji Karate saveza BiH, u subotu 31. avgusta 2019. u Vogošći, održano je Državno prvenstvo u karateu na kom je nastupilo 474 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji iz 97 klubova.

Takmičenje je održano na šest borilišta, a na osnovu rezultata sa ovog Prvenstva formiraće se Reprezentacija BiH, koju očekuju nastupi na Svjetskom, Balkanskom i Evropskom prvenstvu.

Za KK UNSU iz Bijeljine nastupilo je šestoro takmiičara, a najviše uspjeha imali su, donedavno junior, a sada mlađi senior Saša Nedić te kadet Radan Uroš. 

Nedić je nakon četiri pobjede u kategoriji mlađih seniora (84kg), osvojio prvo mjesto i na taj način objedinio titulu prvaka Republike Srpske i titulu prvaka Bosne i Hercegovine.



Rezultat koji je postigao garantuje mu plasman na Svjetsko prvenstvo krajem oktobra u Čileu, zatim Balkansko prvenstvo u Sloveniji sredinom decembra i Evropsko prvenstvo u Mađarskoj naredne godine u februaru mjesecu.

Radan Uroš je, kako se i očekivalo, briljantnim pobjedama stigao do polufinala u kome je imao povoljan rezultat sve do samog kraja, kada je ostao bez nastupa u finalu. Mora se reći da je bio drastično oštećen i da su sve kolege iz kluba bile jako razočarani. Trebalo je mnogo snage da se Radan Uroš povrati i da u meču repasaža za bronzu pobjedi. Uspio je u tome i osvojio bronzanu medalju koja mu garantuje mjesto u Reprezentaciji BiH za nastup na Balkanskom prvenstvu u Sloveniji.



Ostali takmičari iz KK UNSU, Anđela Knežević, Jelena Tripunović, Aleksandar Jović i Aleksandar Ivković nisu ostvarili značajniji rezultat i njihovi nastupi će biti svakako analizirani kako bi naredno Prvenstvo dočekali spremniji i kako bi konkurisali za medalje. Oni imaju kvalitet, poručuju iz bijeljinskog karate kluba.



-Ponosni na rezultate koje su postigli naši takmičari, a posebno što naš klub sada među svojim redovima ima seniorskog U21 prvaka Bosne i Hercegovine. Još jednom smo, prema ukupnim plasmanima, najuspješniji klub iz Bijeljine i jedan od četiri najuspješnija iz Republike Srpske.
Vjerujemo da će nadležne institucije prepoznati ovakav rezultat, te pomoći u realizaciji Nedićevog odlaska na Svjetsko prvenstvo. Napominjemo da je samo pet takmičara iz Republike Srpske izborilo nastup u Čileu što dovoljno govori o težini i značaju rezultata!- ističu iz KK UNSU Bijeljina.

Pres služba KK “UNSU“/Semberija INFO