U SUSRET TURNIRU „TROFEJ BIJELjINE 2023“: „ŠAMPIONI“ OSVOJILI DVIJE ZLATNE MEDALjE :: Semberija INFO ::

 

U SUSRET TURNIRU „TROFEJ BIJELjINE 2023“: „ŠAMPIONI“ OSVOJILI DVIJE ZLATNE MEDALjE


Takmičari Karate kluba „Šampioni“ iz Bijeljine su proteklog vikenda nastupali na dva turnira. Na 23. Memorijalnom turniru „Rašid Buća“ u Ilijašu nastupao je Sinan Paljevac i u konkurenciji juniora, -68kg osvojio zlatnu medalju. Ovaj turnir je okupio 472 takmičara iz BiH i Crne Gore.



Na drugoj strani, u nedjelju je u organizaciji Karate saveza Vojvodine održan turnir „Trofej Srbije – Dunav Kup 2023“. Učešće su uzeli takmičari iz 79 klubova iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije, Slovačke, Slovenije i Srbije. U ekipi Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine nastupala je i članica KK „Šampioni“, Milica Marić. Milica je u zahtjevnoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju u kategoriji ženske nade, 2010. godište, -49kg.



- Takmičarska sezona u karateu ima veoma gust raspored a mi u KK „Šampioni“ nastojimo da, shodno materijalnim mogućnostima, učestvujemo na što većem broju turnira. Zadovoljni smo ostvarenim rezultatima u Beočinu i Ilijašu. Mogu slobodno reći da sam očekivao dvije zlatne medalje od ovo dvoje mladih, vrsnih karatista. Mi se trenutno punom parom pripremamo za „Trofej Bijeljine“, turnir sa međunarodnim učešćem koji se ove subote održava u našem gradu. Pozvao bih ovom prilikom sve ljubitelje karatea da u subotu izdvoje malo slobodnog vremena i dođu u Sportsku dvoranu u Račanskoj ulici gdje će biti praznik karatea“, izjavio je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“ uz napomenu da su na prošlogodišnjem turniru „Trofej Bijeljine 2022“ njegovi takmičari osvojili drugo mjesto u generalnom plasmanu klubova.


KK "Šampioni"