JANA IVKOVIĆ ZLATNA NA TURNIRU "TROFEJ SRBIJE - DUNAV KUP 2023" :: Semberija INFO ::

 

JANA IVKOVIĆ ZLATNA NA TURNIRU "TROFEJ SRBIJE - DUNAV KUP 2023"


Proteklog vikenda u sastavu tima Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine, deset članova Karate kluba "UNSU" nastupalo je na međunarodnom turniru "Trofej Srbije - Dunav kup 2023" u Beočinu.
 
-Na turniru namjenjenom za djecu do 13 godina, u veoma jakoj konkurenciji članovi našeg kluba ostvarili su zapažene nastupe i rezultate. Osvojene su četiri medalje od toga: jedna zlatna, jedna srebrna i dvije bronzane medalje.



Za zlato se pobrinula Jana Ivković u borbama u kategoriji 2012. godište (-32kg). Srebro je osvojila Nikolina Ina Ivković u katama u konkurenciji djevojčica 2015. godište, dok su se kroz repasaž za dvije bronzane medalje izborili Nemanja Vignjević u kategoriji dječaka 2013. godište i Teodora Pantelić u katama u konkurenciji djevojčica 2014. godiste.



Moramo istaći odličan nastup Jane Ivković, koja je bez izgubljenog poena sa velikim brojem poena završavala svoje mečeve i tako na briljantan način došla do zlatne medalje. Jana je velika nada našeg kluba i ovim nastupom u vrlo jakoj konkurenciji je sve to još jednom potvrdila. 



Pored navedenih predstavnika našeg kluba koji su osvojili medalje zapažene rezultate su imali: Luka Petrović, Uroš Jakovljević, Andrej Jakovljević, Andrej Đurić, Stefan Vignjević i Uroš Jošić", stoji u saopštenju za javnost KK "UNSU" iz Bijeljine.


 
Turnir u Beočinu okupio je najbolje takmičare i takmičarke iz Srbije jer je za sve njih ovaj događaj bio jedan u nizu kvalifikacionih za predstojeće balkansko prvenstvo. Pored domaćh karatista, učestvovali su i takmičari iz Slovačke, Rumunije i Bosne i Hercegovine. Izuzetna konkurencija i otuda još veći značaj rezultatima koje su postigli bijeljinski takmičari i takmičarke u sastavu reprezentativnog tima Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine (BMSiP-e).