VI OTVORENO KARATE PRVENSTVO GRADA BIJELjINE "TROFEJ BIJELjINE" OPRAVDAO OČEKIVANjA :: Semberija INFO ::

 

VI OTVORENO KARATE PRVENSTVO GRADA BIJELjINE "TROFEJ BIJELjINE" OPRAVDAO OČEKIVANjA


U organizaciji Karate kluba "UNSU" u subotu je u Bijeljini održan tradicionalni karate turnir sa međunarodnim učešćem, Otvoreno karate prvenstvo grada Bijeljine "Trofej Bijeljine 2023". Turnir se nalazi u zvaničnom kalendaru Karate saveza Bosne i Hercegovine i Karate saveza Republike Srpske. Održava se već šestu godinu za redom i spada u red najmasovnijih i najkvalitetnijih turnira u regionu.






Pod pokroviteljstvom Grada Bijeljine na čelu sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, te Ministarstva za porodicu, omladinu i sport u vladi Republike Srpske, zlatnog sponzora kompanije "Lykos Balkan Metals" i mnogobrojnih privrednika našeg grada, Bijeljina je ove godine ugostila 62 kluba sa 620 učesnika u skoro 800 kategorija iz: Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Mađarske, Bugarske, Slovačke, Belgije i Bosne i Hercegovine.



-Veliku podršku turniru dala su sva tri regiona iz Srbije; Beogradski karate savez, karate savez Vojvodine kao i uže Srbije čime je ojačana saradnja našeg kluba sa navedenim savezima i klubovima. Pored njih veliku podršku dali su klubovi iz Tuzlanskog kantona kao i klubovi iz cijele Republike Srpske na čemu smo svima veoma zahvalni. Naravno, zahvalni smo klubovima iz ostalih zemalja jer su svojim učešćem dali neizmjerljiv kvalitet ali i važnost ovogodišnjem turniru. Organizacijom jednog ovako velikog sportskog dođaja u našem gradu, Karate klub "UNSU" i Grad Bijeljina još jednom su pokazali da karate u našem gradu ima tradiciju i da ima šta pokazati  i kada su u pitanju takmičarski rezultati ali i organizacija velikih međunarodnih događaja“, rekao je Goran Ivković, trener KK „UNSU“ i prvi i najodgovorniji čovjek turnira „Trofej Bijeljine 2023“.



U takmičarskom rezultatskom dijelu, u ekipnoj konkurenciji ovogodišnji "Trofej Bijeljine" pripao je Beogradskom karate savezu koji je ostvarenim rezultatima odbranio prošlogodišnju titulu.  Na drugom mjestu najbolje rezultate imali su karatisti KK "Energija" iz Banja Luke, dok su se na trećem mjestu našli karatisti Kluba borilačkih vještina "Tuzla“.




Titulu pojedinačnog osvajača ovogodišnjeg "Trofeja Bijeljine" ponio je dobro  poznato lice u Bijeljini, Luka Vuković, reprezentativac Srbije i član KK „Studentski Grad“ iz Beograda. Luka je u open seniorskoj kategoriji briljirao i pokazao najviše.




U ženskoj open seniorskoj konkurenciji "Trofej Bijeliine" osvojila je mlada Dunja Rajić iz Lazareva, takođe reprezentativka Srbije - aktuelna U21 prvakinja Evrope, članica KK "Zadrugar" iz Miloševa.
U open kategorijama juniora i juniorki titule su ponijeli:





Juniori open: Pejić Luka iz Banja Luke, član KK "Energija", aktuelni viceprvak Evrope.
Juniorke open: Stojić Anđela iz Banja Luke, članica KK "Energija" iz Banja Luke.
Kadeti open: Milošević Ilija iz Beograda, član Beogradskog karate saveza.
Kadetkinje open: Marija Gavrilović iz Bijeljine, članica KK "UNSU".



U redovnim seniorskim kategorijama u muškoj konkurenciji do 67kg najbolji je bio Pavle Dujaković, takmičar KK "Energija" iz Banja Luke i aktuelni U21 prvak Evrope i najbolji sportista Republike Srpske. Zatim, do 75kg Haris Halilović iz Lukavca, član KK "Sensei". Do 84 kg najuspješniji je bio Kešelak Dominik iz Slovačke, član CMK "Banska Bistrica.




U ženskoj konkurenciji do 50kg najbolja je bila Grčić Tamara, do 55kg Barać Jana, do 61kg Mijailović Tamara sve tri iz Beograda i članice Beogradskog karate saveza, dok je preko 68kg najbolja bila Dielleza Rama iz Crne Gore, članica KK "Ulcinj".



-Kao organizatori prezadovoljni smo, prije svega odzivom klubova, masovnošću ali i kvalitetom turnira. Sa svim viđenim bićemo slobodni da kažemo da je ovo jedan od najvećih međunarodnih sportskih događaja u okruženju ikada. Organizovati jedan ovakav turnir zaista nije lako. Potrebno je mnogo rada i kvaliteta u svakom smislu, te da kao klub zaslužimo podršku svih ovih učesnika ali i podršku Grada Bijeljine i drugih. Bez obzira što nije bilo lako sve ovo pripremiti i organizovati poslije svega viđenog možemo i moramo biti ponosni na učinjeno.  Nećemo stati na ovome i već od sutra se okrećemo planiranju još većeg, sadržanijeg i kavalitetnijeg "Trofeja Bijeljine" naredne godine. U ime UO kluba, u ime cjelokupnog našeg kolektiva, prije svega čestitamo svima na ostvarenim rezultatima, posebno ekipnim i pojedinačnim pobjednicima ovogodišnjeg "Trofeja Bijeljine". Zahvaljujemo se Kabinetu gradonačelnika Grada Bijeljina i gradonačelniku Ljubiši Petroviću, Odjeljenju za društvene djelatnosti, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, zlatnom sponzoru kompaniji "Lykos Balkan Metals", privrednicima našeg grada, zatim direktorima i osoblju sportske dvorane Gimnazije i Tehničke škole. Naravno zahvalnost dugujemo medijima koji su zaista uvjek podrška u svemu što radimo. Na kraju, velika zahvalnost našim članovima kluba i njihovim roditeljima jer bez svih njih ovo sve bi bilo mnogo teže“, istakao je na kraju Goran Ivković.