GAVRILOVIĆEVA I VUJIĆEVA NASTUPAJU U WKF SVJETSKOJ KARATE LIGI MLADIH :: Semberija INFO ::

 

GAVRILOVIĆEVA I VUJIĆEVA NASTUPAJU U WKF SVJETSKOJ KARATE LIGI MLADIH


Večeras će put Poreča i novog izdanja WKF Svjetske karate1 lige za mlade krenuti dvije takmičarke KK „UNSU“ iz Bijeljine, Marija Gavrilović i Mia Milica Vujić. Ovogodišnja liga za mlade u Poreču okupiće predstavnike 71 nacije iz cijeloga svijeta sa oko 3300 učesnika.

Marija Gavrilović će nastupati u konkurenciji kadetkinja u kategoriji -54 kg gdje je očekuje još 95 konkurentkinja iz 30 zemalja svieta. Gavrilovićeva će biti jedina predstavinca BiH u ovoj kategoriji.



Sa druge strane, Milica Mia Vujić nastupiće u nedjelju u konkurenciji mlađih kadetkinja, odnosno kategoriji U14 preko 52 kg. U ovoj kategoriji Vujićevu očekuje 81 konkurentkinja iz 26 zemalja svijeta.



Uz rezultate na predstojećem izbornom turniru Karate saveza BiH i Državnom prvenstvu za kadete, juniore i U21 seniore Svjetska liga je prilika sportistima da dodatnim bodovima i plasmanima povećaju svoje šanse da se nađu na spisku selektora karete reprezentacije BiH za balkansko, evropsko i svjetsko prvenstvo.

-Uz pomoć našeg generalnog sponzora, kompanije Lykos Balkan Metals te roditelja i kluba, naše takmičarke će se ponovo naći na jednoj od najvećih sportskih karate smotri svijeta. Redovni smo učesnici svjetskih liga, a do sada smo zabilježili vrlo značajne rezultate koji nam daju za pravo da i ovaj put budemo optimisti. Kao klub trudimo se da pratimo najveća takmičenja a sve sa ciljem da naši takmičari budu rame uz rame sa najboljima u svijetu. Imamo kvalitet za najveće rezultate i ne idemo kao turisti. Naravno , potrebno je mnogo toga da se poklopi da bi se na jednom ovakvom događaju ostvario rezultat. Vjerujemo u naše djevojke i idemo spremni i motivisani. Naše takmičarke pratiće Goran Ivković, trener kluba licenciran od WKF Svjetske karate federacije za ovaj nivo takmičenja“, stoji u saopštenju za javnost KK „UNSU“ iz Bijeljine.