„MAČVANSKA LILA 2023“ - ATLERIČARI AK „AKADEMAC“ OSVOJILI TRI MEDALjE :: Semberija INFO ::

 

„MAČVANSKA LILA 2023“ - ATLERIČARI AK „AKADEMAC“ OSVOJILI TRI MEDALjE



U okviru manifestacije „Mačvanska lila 2023“, u Belotiću je prije dva dana organizovana ulična trka za djecu od četiri do 15 godina. Takmičenje je organizovano od strane Sportskog udruženja „Atletika“ Bogatić, a učestvovali su klubovi iz Krupnja, Šapca, Sremske Mitrovice, Novog Pazara i Bijeljine.

Atletski klub „Akademac“ iz Bijeljine nastupio je sa petoro mladih nada semberske atletike. Dvije zlatne medalje osvojili su Anđela Radenković i Pavle Savić, oboje u trci na 300 metara u kategoriji cicibana. U trci na 150 metara Ivana Janković je osvojila bronzanu medalju dok su brat i sestra Kulišić, Milica i Sergej za malo ostali bez medalje.



- Čestitamo domaćinima na čuvanju tradicije i njegovanju drugarstva te zahvalnici koju smo s ponosom ponijeli u naš grad kao jedan od najuspješnijih klubova na takmičenju“, stoji u saopštenju za javnost AK „Akademac“ iz Bijeljine.

Običaj paljenja vatre uoči Petrovdana njeguje se u Mačvi od davnina. U Belotiću je ovaj običaj prerastao u tradicionalnu manifestaciju posvećenu djeci, pod nazivom “Mačvanska lila”. Nju je započeo Milić od Mačve, a 2012. godine kod Radovan kule obnovio je njegov bratanac i slikar, Nenad Stanković.