Aleksandra Samardžić osvojila zlato na Evropskom univerzitetskom džudo prvenstvu :: Semberija INFO ::

 

Aleksandra Samardžić osvojila zlato na Evropskom univerzitetskom džudo prvenstvu


Džudo reprezentativka Bosne i Hercegovine i predstavnica Univerziteta u Sarajevu (UNSA) Aleksandra Samardžić osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju na Evropskom univerzitetskom džudo prvenstvu u okviru Evropskog univerzitetskog kombat prvenstva, koje se održava u Zagrebu od 21. do 23. jula.

Aleksandra je nastupila u kategoriji do 70 kg, te ostvarila četiri pobjede nad predstavnicama Ukrajine - Rytska Mariia, Rumunije - Severin Olgu, Ukrajine - Tsimko Olga, dok je u finalnom meču pobijedila predstavnicu SR Njemačke Redig Mareike i postala univerzitetska prvakinja Evrope. 

Aleksandra Samardžić je, inače, na Masteru studija Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu. 

Danas je nastupio i Domagoj Marić koji je predstavljao Sveučilište u Mostaru i osvojio peto mjesto, dok je Mustafa Hebib ostvario dvije pobjede i jedan poraz, Toni Miletić jednu pobjedu i jedan poraz, Domagoj Pušić jednu pobjedu i dva poraza, a Božidar Vučurević jedan poraz.

"Naši momci su dostojanstveno predstavljali svoje univerzitete i boje Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz Džudo saveza BiH. 

Anđela Samardžić je u petak osvojila srebrenu medalju, a Mila Petrović peto mjesto. 

Uz naše sportiste bili su i treneri Karim Hebib i Mitar Mrdić, kao i prof. Branislav Crnogorac, koji je na ovom prestižnom Evropskom univerzitetskom prvenstvu obnašao funkciju potpredsjednika tehničke komisije EUSA.


Fena / BHRT