VELIKI USPJEH JOVANE ĐURIĆ – BRONZA VREDNIJA I OD ZLATA :: Semberija INFO ::

 

VELIKI USPJEH JOVANE ĐURIĆ – BRONZA VREDNIJA I OD ZLATA


Bijeljinski džudisti nastavljaju nizati uspjehe na regionalnom nivou takmičenja. Proteklog vikenda, naime, u Bihaću je održano Balkansko prvenstvo u džudou za juniore. Bijeljinsku školu džudoa predstavljale su sestre Jovana i Milica Đurić. Za razliku od Milice, Jovana pripada uzrasnoj kategoriji kadetkinja pa joj je ovo takmičenje bio veliki iskorak obzirom da se morala takmičiti sa iskusnijim protivnicama.

-Prilika za Jovanu je došla sasvim slučajno. Naime , jedna od ponajboljih juniorki u džudo reprezentaciji BiH nije mogla zbog povrede nastupiti na Balkanskom prvenstvu pa sam odlučio predložiti Jovanu kao njenu zamjenu. Nije joj bilo lako. Jovana je tek ušla u kadetsku kategoriju pa se morala boriti protiv takmičarki koje su po tri ili četiri godine starije od nje. Uz to, nije mogla nastupati u svojoj težinskoj kategoriji do 48kg nego se borila u kategoriji do 52 kilograma. Sve te otežavajuće okolnosti nisu je spriječile da se popne na pobjedničko postolje čime smo svi mi i Džudo klubu „Panter“ više nego zadovoljni“, rekao je za „Semberija INFO“ Vladimir Đokić, trener Džudo kluba „Panter“.

Jovana je osvojila bronzanu medalju na ovom Balkanskom prvenstvu dok je Milica zauzela peto mjesto. Ovo je šesta balkanska medalja za Džudo klub „Panter“ u ovoj godini!

Podsjećamo , ranije ove godine medalje na Balkanskim prvenstvima osvojili su Vera Pavličević (bronzana medalja) i Maksim Petrović (srebrna medalja) - na Balkanskom prvenstvu za starije pionire koje se u maju održalo u Crnoj Gori. Mjesec dana kasnije, Teodora Trifković je osvojila bronzanu a Jovana Đurić zlatnu medalju – ekipno, na Balkanskom prvenstvu za kadete u Sjevernoj Makedoniji a sedam dana nakon turnira u Sjevernoj Makedoniji održalo se Balkansko prvenstvo za mlađe pionire u Rumuniji. U Sibinju je Goran Đurić osvojio bronzanu medalju.