Rukometaši Borca bolji od Krivaje na startu nove sezone Premijer lige: Pobjeda za Đurđevića i publiku :: Semberija INFO ::

 

Rukometaši Borca bolji od Krivaje na startu nove sezone Premijer lige: Pobjeda za Đurđevića i publiku


BANjALUKA – Rukometaši banjalučkog Borca pobijedili su Krivaju iz Zavidovića sa 32:26 u “Boriku” u posljednjem meču prvog kola Premijer lige BiH.

Solidno ispunjene tribine banjalučkog hrama sporta vidjele su novi tim “crveno-plavih” predvođen novim trenerom Irfanom Smajlagićem. Na najljepši način banjalučkoj publici predstavili su se pojačanja, bekovi Andrej Klimavec (najbolji strijelac na utakmici sa osam golova), Vladislav Zalevski i Nedim Hadžić, kao i povratnici, golman Nebojša Grahovac, te desno krilo Vladan Đurđević, koji je od saigrača dobio pobjedu na poklon za 27. rođendan.

- Moramo biti prezadovoljni, jer poslije jako napornih priprema i bezbroj odrađenih treninga ovo je baš lijepa nagrada i poklon nama za uloženi trud, ali i meni za rođendan. Nadam se da ćemo nastaviti ovim ritmom, da ćemo pobjede nizati jednu za drugom i na kraju doći do glavnog cilja – rekao je Đurđević. 

Šef struke Banjalučana Irfan Smajlagić tokom susreta mirno je pratio igru svojih izabranika. Za “Glas Srpske” je rekao da je zadovoljan “samo” osvojenim bodovima.

- Igrali smo protiv jedne dobre ekipe. Nije lako igrati protiv njih, morate čekati, da tako kažem momenat da se odlijepite na par golova razlike. Donekle sam zadovoljan, prije svega osvojenim bodovima. Gledam ovo malo dalje, treba da budemo puno bolji. Šta mislim kad to kažem - svi moji igrači imaju još dosta potencijala. Imamo profile igrača koje sam tražio, sa kojima možemo napraviti igru kakvu želim u oba pravca – istakao je Smajlagić.

Borčevi igrači imaju slobodan vikend, što se tiče obaveza u prvenstvu, jer je duel protiv Leotara odložen zbog obaveza Trebinjaca u Evropi. Međutim, iskusni stručnjak najavljuje da njegove momke čeka dosta rada na treninzima narednih dana.

- Nećemo igrati prijateljski meč za vikend, jer sve ekipe imaju obaveze u šampionatima, tako da je pred nama radna sedmica, radni vikend koji slijedi. Mi već sljedeće srijede gostujemo u Gračanici. Očekuje nas isto jedan jak rival. Biće vrlo teško prvenstvo, dosta je ekipa koje su izjednačene. Mnogo timova ima ambicije da napravi dobar rezultat – zaključio je Smajlagić.

Zalevski i Hadžihasić

RK Borac uveo je novu praksu. Na kraju svake domaće utakmice treneri će odrediti najboljeg igrača u svojoj ekipi. Laureati će dobiti Borčev šal. Prvi meč su po mišljenju Irfana Smajlagića i Ivana Divkovića obilježili Vladislav Zalevski i Jasmin Hadžihasić. Takođe klub je nagradio i najvjernijeg navijača “crveno-plavih” u svim sportovima – Ljubu Mihajlovića. Popularni Brko dobio je takođe šal tima iz Gospodske ulice, ali i sezonsku ulaznicu za sve mečeve rukometaša i rukometašica Borca.


Glas Srpske