OK „RADNIK“: ZA OVU SEZONU ZAVRŠEN EVROPSKI PUT :: Semberija INFO ::

 

OK „RADNIK“: ZA OVU SEZONU ZAVRŠEN EVROPSKI PUT


FOTO: CEV Photo Galleries
Nakon što aktuelni šampion BiH u odbojci, OK „Radnik“ iz Bijeljine nije uspio da u dvije utakmice kvalifikacionog turnira za učešće u CEV Ligi šampiona (Beograd, 24. i 25. oktobra) osigura nastup u elitnom rangu evropskog odbojkaškog takmičenja preostala im je šansa da evropska takmičenja nastave u okviru drugog po snazi klupskog takmičenja - CEV Kupu.

Žrijeb je odlučio da se bijeljinski odbojkaši u 1/16 finala CEV Kupa sastanu sa ekipom „Kladno Volejval“ iz Češke Republike. Duel se igrao na dvije dobijene utakmice a prvi susret je odigran u Češkoj, 22. novembra. Domaćini su riješili meč u svoju korist ne dopustivši ekipi OK „Radnik“ da osvoji niti jedan set (25:18, 25:19 i 25:15). Druga utakmica igrana je 29. novembra u Brčkom jer ni jedna dvorana u Bijeljini nije dobila licencu za održavanje međunarodnih utakmica. Ovaj put Bijeljinci su zaigrali puno bolje međutim, ni to nije bilo dovoljno za pobjedu i izjednačenje u seriji. Meč je završen rezultatom 1:3 (17:25, 17:25, 25:23 i 22:25). Najefikasniji u ekipi Radnika bili su Andrija Divljan sa 15 i Adi Osmanović sa osam poena dok su kod gostiju raspoloženi bili Kristap Platacs sa 16, Antoni Goncalves sa 15 i Tahaiko Imamura sa 12 poena. Ovim porazom OK „Radnik“ završio je svoju ovosezonsku evropsku priču.

-Idemo dalje, u nedjelju nas očekuje derbi meč 9. kola Premijer lige BiH u Kaknju protiv istoimene ekipe“, poručili su iz štaba bh. odbojkaškog šampiona.