SEDAM ZLATNIH MEDALjA ZA ŠK „SVETI GEORGIJE“ NA PRVENSTVU RS :: Semberija INFO ::

 

SEDAM ZLATNIH MEDALjA ZA ŠK „SVETI GEORGIJE“ NA PRVENSTVU RS



Proteklog vikenda, drugog i trećeg decembra u Dvorovima je održano 3. Kadetsko i omladinsko prvenstvo Republike Srpske u ubrzanom (rapid) i brzopoteznom šahu. Na prvenstvu je učestvovalo 140 takmičara iz Republike Srpske.

Šahovski klub „Sveti Georgije“ nastupio je na oba  turnira sa 25 takmičara. Na prvenstvu u ubrzanom šahu šahisti ŠK „Sveti Georgije“ osvojili su devet medalja: pet zlatnih, dvije srebrne i dvije bronzane medalje. 



Zlatne medalje, i titule prvaka Republike Srpske u svojim uzrasnim kategorijama osvojili su: David Perić (M-10), Darko Jovanović (M-14), Mirko Šajin (M-16), Mateja Krstić (M-18) i Teona Dukić (Ž-14). Srebrne medalje i vicešampionske titule osvojili su Aleksej Perić (M-08) i Ana Nedaković (Ž-12) dok su bronzane medalje osvojili (M-12) Matija Stamenković  i Vuk Solaković (M-14).



Drugi dan Kadetskog i omladinskog prvenstva Republike Srpske bio je rezervisan za brzopotezni šah. I ovdje su mladi šahisti ŠK „Sveti Georgije“ ostvarili zapažen nastup osvojivši pet medalja: dvije zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu.



David Perić (M 08-10) i Darko Jovanović (M 12-14) postali su šampioni Republike Srpske osvojivši zlatne medalje dok su Teona Dukić (Ž 12-14) i Mirko Šajin (M 16-20) osvojili srebrne medalje i vicešampionske naslove. Bronzanu medalju osojio je Nikola Stević.


 
- David Perić je postao ovogodišnji apsolutni šampion u svojoj grupi M10 . Karakteristično je da je osvojena medalja u svakoj konkurenciji u kojoj smo imali bar jednog predstavnika. Totalni bilans kluba  na rapid i brzopoteznom prvenstvu RS 2023 je sedam zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje, što nas čini najuspješnijim klubom u Republici Srpskoj“, stoji u saopštenju Šahovskog kluba „Sveti Georgije“.