KARATE KLUB „ŠAMPIONI“ USPJEŠNO OTVORILI NOVU SEZONU :: Semberija INFO ::

 

KARATE KLUB „ŠAMPIONI“ USPJEŠNO OTVORILI NOVU SEZONU



U Novom Sadu je u subotu, 27. januara održan 3. Međunarodni turnir “Borac Kup 2024”. Organizator ovog turnira bio je Karate savez Vojvodine i Karate klub „Borac – 021” a učešće  je uzelo oko 500 takmičara iz četrdesetak klubova iz bivših jugoslovenskih republika – Crne Gore, Bosne i Hercegovine,  Hrvatske i domaćina Srbije.

Karatisti iz Bijeljine nastupili su na ovom turniru u okviru tima Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine a nastup u respektabilnoj međunarodnoj konkurenciji pružio im je još jednu priliku da provjere formu pred nadolazeća važna takmičenja.



Ispred KK „Šampioni“ nastupili su Milica Marić (U14, -54kg), Emilija Bogdanović (kadetkinje, -47kg),  Marija Trifković (kadetkinje, -54kg), Mihajlo Mitrić (juniori, -55kg), Nikolina Gavrić (kadetkinje, +61kg), Iva Dokić (U14, +54kg), Mihajla Simić (kadetkinje, +61kg) i Aleksandar Novicki (U21, -84kg). Na ovom turniru, Novicki je osvojio zlatnu a Emilija Bogdanović srebrnu medalju.

Po povratku iz Novog Sada uslijedio je put u Modriču koja je u nedjelju, 28. januara bila domaćin Prvenstvu Republike Srpske u karateu za seniore i seniorke. Učestvovalo je 65 takmičara iz 14 klubova a Karate klub „Šampioni“ nastupio je sa dvojicom takmičara i to: Miloš Simić (-75kg) i Aleksandar Novicki (-84kg). Obojica su na kraju takmičenja osvojili treća mjesta i bronzane medalje što im je osiguralo plasman na Prvenstvo BiH koje će se u nedjelju pred nama (trećeg marta) održati u Sarajevu. Ostaje žal zbog izostanka Lazara Markovića koji je zbog problema sa zglobom šake morao propustiti ovo važno takmičenje.