KK „UNSU“: TRI MEDALjE NA POČETKU NOVE SEZONE :: Semberija INFO ::

 

KK „UNSU“: TRI MEDALjE NA POČETKU NOVE SEZONE



U subotu, 27. januara u Novom Sadu je održan treći po redu međunarodni karate turnir "Borac Kup 2024". U sastavu zajedničkog tima Regionalnog karate saveza Birča, Majevice, Semberije i Posavine (RKS BMSiP) našle su se i dvije ponajbolje kadetkinje Karate kluba „UNSU“ iz Bijeljine: Mia Milica Vujić i Marija Gavrilović.

Vujićeva je u težinskoj kategoriji do 54 kg dominantno stigla do prvog mjesta, dok je Gavrilovićevu u kategoriji preko 54 kg sudijsko preglasavanje u finalnoj borbi spriječilo da i ona bude prva na postolju.



Poslije borbi u pojedinačnoj konkurenciji uslijedila su ekipna takmičenja. Vujić i Gavrilović su, uz Nataliju Brkić i Mariju Trifković, nastupile u kadetskoj ekipi RKS BMSiP koja je bez velikih problema osvojila zlatnu medalju u ekipnoj konkurenciji u kategoriji kadetkinja.

- Pored svega, Mia Milica Vujić je od strane organizatora turnira „Borac Kup 2024“ nagrađena kao najbolja kadetkinja na turniru. Obje naše takmičarke su, svojim rezultatima dale doprinos osvajanju drugog mjesta u ukupnom plasmanu turnira. Turnir je organizovao KK "Borac 021" iz Novog Sada, a svima nama poslužio je kao prvi ispit na početku nove takmičarske sezone“, stoji u saopštenju KK „UNSU“ iz Bijeljine.



Dok su se borci KK "UNSU" borili u Novom Sadu njihove starije koleginice su učestvovale na licencnom seminaru za trenere, delegate i sudije te na polaganju za viša majstorska zvanja. Seminar je u organizaciji Karate saveza Republike Srpske održan u Modriči.



Ispred KK "UNSU" seminaru su pristupili treneri i sudije Anja Pavlović i Jelena Tripunović. Obje su uspješno položile ispit za trenera, stekle sudijsku licencu Glavnog republičkog sudije kao i republičkog kata sudije te su položile za majstorsko zvanje 2. Dan.