NOVICKI NASTUPA NA EVROPSKOM PRVENSTVU U KARATEU :: Semberija INFO ::

 

NOVICKI NASTUPA NA EVROPSKOM PRVENSTVU U KARATEU


U periodu od osmog do 12. maja Zadar će biti centar evropskog seniorskog karatea. Na Evropskom prvenstvu za seniore nastupiće 50 nacionalnih selekcija sa 600 takmičara. Karate savez Bosne i Hercegovine je preduzeo ozbiljne pripremne aktivnosti pred odlazak na smotru najboljih evropskih karatista. Tako je, u pratnji stručnog štaba karate reprezentacije BiH, polovinom aprila na Vlašiću održan prvi ciklus priprema a ovih dana je u toku drugi, završni period priprema pred nastup u Zadru najboljih karatista koje BiH trenutno ima.

Od početka priprema za nastup na ovom Evropskom šampionatu u proces je uključen i jedan Bijeljinac. Član Karate kluba „Šampioni“, Aleksandar Novicki već nekoliko godina unazad spada u red najkvalitetnijih bh. karatista. On će u Zadru nastupiti u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji u kategoriji do 84kg. Očekivanja od predstojećeg nastupa najboljih bh. karatista su posebno porasla nakon što su reprezentativci BiH na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Tbilisiju (9-11. februar 2024. godine) osvojili šest medalja – četiri zlatne i po jednu srebrnu i bronzanu.

Po povratku iz Zadra, Aleksandar Novicki neće imati mnogo vremena za predah. Zajedno sa klupskim kolegom Lazarom Markovićem, Novicki će nastupiti na Karate1 ligi za mlade koje se pod krovom Evropske karate federacije održava u Španiji od 16. do 19. maja. Za Markovića će ovo biti prvo veliko takmičenje nakon pauze zbog povrijeđene šake. Turnir u Španiji je jedan od najkvalitetnijih u Evropi. Ove godine je prijavljeno učešće preko tri hiljade takmičara iz 77 zemalja sa svih kontinenata.
 

-Presretan sam iz dva razloga. Jedan je plasman Aleksandra Novickog na Evropsko prvenstvo, gdje je njemu i mjesto, ako ćemo suditi po svemu što je do sada prikazao. Drugo , Lazar Marković se napokon oporavio od nezgodne povrede i zaključujemo pripreme za nastup na Svjetskoj ligi za mlade u Španiji. Činjenica da Bijeljina ima dvojicu ovakvih karatista u kategoriji mlađih seniora može biti na ponos svima nama ali mi u klubu znamo koliko je trebalo vremena, znoja i takmičarskih ciklusa da bismo došli dovde“, izjavio je za „Semberija INFO“ Milorad Marković, trener KK „Šampioni“.
 
Semberija info