SLIJEDE DVA EVRO KUPA ZA DžUDISTE PANTERA :: Semberija INFO ::

 

SLIJEDE DVA EVRO KUPA ZA DžUDISTE PANTERA


 
Dane vikedna pred nama obilježiće nastup bijeljinskih džudista na dva evropska kupa. U subotu i nedjelju, 25. i 26. maja Pale u BiH i grad Bielsko-Biala u Poljskoj biće domaćini evropskih kupova za džudiste s tim da će u Poljskoj biti organizovan i tehnički Kodokan seminar.

Pale će biti domaćin Evropskog džudo kupa za seniore a ispred Džudo kluba „Panter“ nastupiće petoro takmičara: sestre Milica, Milkica i Jovana Đurić, te Pavle Vujnović i Ivan Čolić. U drugom dijelu Evrope, u Poljskoj će se održati Evropski džudo kup za starije pionire (Europen Judo Hopes Cup) na kojem će nastupiti troje bijeljinskih džudista: Milica Hržić, Đurađ Antić i Sergej Delić.
​ 
-Tokom Evropskog kupa za starije pionire održaće se i tehnički Kodokan seminar na kojem naše judoke imaju priliku da uče od Automne Pavia (1989) iz Francuske. U svojoj bogatoj takmičarskoj karijeti Pavia je osvojila bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine kao i bronzane medalje na smotrama najboljih judoka svijeta 2014. i 2015. godine. Takođe , osvojila je tri titule evropskog prvaka, 2013., 2014. i 2016. godine. U ulozi Kodokan eksperta naći će se ovaj put Japanac, Nakamura Misato. On je rođen 1989. godine i ima dvije bronzane medalje sa Olimpijada u Pekingu 2008. i Rio de Žaneiru 2016. godine. Pored olimpijskih medalja osvajao je tri titule svjetskog prvaka 2009., 2011. i 2015. godine. Ovo je nastavak nešeg truda da takmičarima Džudo kluba „Panter“ pružimo priliku da uče od najboljih kao i da se takmiče sa svojim vršnjacima i steknu prijatelje iz cijelog svijeta“, poručili su iz Džudo kluba „Panter“ iz Bijeljine.