BIJELjINA ĆE BITI DOMAĆIN PRVENSTVA REPUBLIKE SRPSKE U KARATEU :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA ĆE BITI DOMAĆIN PRVENSTVA REPUBLIKE SRPSKE U KARATEUU Bijeljini će za dva dana biti održano Prvenstvo Republike Srpske u karateu za kadete, juniore i U21-mlađe seniore (pojedinačno i ekipno, borbe i kate). Na prvenstvu će nastupiti 271 učesnik iz 30 karate klubova. Tehnički organizatori prvenstva su Regionalni karate savez Birča, Majevice, Semberije i Posavine i Karate klub „Panteri plus“ iz Bijeljine.

Na prvenstvu će nastupiti četiri bijeljinska karate kluba sa takmičarima koji su ove sezone pokazali zavidan nivo forme. Mnogi među njima imaju realne šanse da ponesu titulu prvaka Republike Srpske. 

Formalni domaćin, Karate klub „Panteri plus“ nastupiće sa šest takmičara: Đorđe Erić (juniori, +76kg), Mile Ivanić (U21, -84kg), Bojana Jović (juniorke, -57kg), Lazar Lazić (kadeti, -57kg), Dušan Simikić (kadeti, -57kg) i Vukašin Tripunović koji će nastupiti u dvije kategorije (kadeti, -52kg i juniori, -55kg). Karate klub „UNSU“ će imati četiri predstavnika, četvoro takmičara koji su pokazali odličnu formu u dosadašnjem dijelu sezone: Ivan Knežević (kadeti, -52kg i juniori, -55kg), Milica Mijić (kate, kadetkinje), Lazar Šikuljak (kadeti, -52kg) i Mia Milica Vujić (kadetkinje, -54kg).

KK „Srpski soko“ će imati samo dvoje predstavnika: Sara Stankić u katama u kategoriji kadetkinja i juniorki te Dimitrije Stojanović (kadeti,+70kg) dok će Karate klub „Šampioni“ nastupiti sa 11 takmičara: Emilija Bogdanović (kadetkinje, -47kg), Milica Marić (kadetkinje, -54kg), Lazar Marković (U21, -67kg), Mihajlo Mitrić (juniori, -55kg), Aleksandar Novicki (U21, -84kg), Sinan Paljevac (juniori, -76kg i U21, -75kg), Sanja Petrović (kadetkinje, -61kg), Mihajla Simić (kadetkinje, +61kg), Miloš Simić (U21, +84kg) i Marija Trifković (kadetkinje, -54kg).

Šampioni će pored pojedinačnih nastupa osvariti i nastup u dvije ekipe u borbama (kadetkinje i mlađi seniori). U ekipi kadetkinja nastupiće Emilija Bogdanović, Milica Marić, Sanja Petrović, Mihajla Simić i Marija Trifković dok će u ekipi mlađih seniora nastupiti Mihajlo Mitrić, Nikola Zelenović Blagojević, Lazar Marković, Sinan Paljevac, Aleksandar Novicki i Miloš Simić.


Izvor: Semberija info