NA TURNIRU KJOKUŠIN KARATEA NAJBOLjI MEČ IZMEĐU ŠVEĐANINA I RUMUNA


Na Drugom međunarodnom "RS čelendž" turniru u kjokušin karateu, održanom povodom Dana Republike Srpske u Etno selu "Stanišići“, Rasmusen Bergstrom iz Švedske osvojio je prvo mjesto i novčanu nagradu od 1.000 evra. On je bio najbolji u najjačoj kategoriji turnira, seniori do 85 kilograma, dok je drugo mjesto u toj kategoriji osvojio Katalin Mokanu iz Rumunije, a treće Vuk Roganović iz Srbije. 

Najbolji među seniorima do 75 kilograma bio je Dragan Pešić iz Beograda kome je pripala nagrada od 1.000 evra, drugo mjesto zauzeo je Dragoljub Stanojević, a treće Luka Ercegovac. Među kadetima do 70 kilograma na prvo mjesto plasirao se Konstatin Ristić iz kluba "TRB" iz Bijeljine, koji je i domaćin i organizator turnira, a drugo Marko Dragić. Mihajlo Ranković, član bijeljinskog "TRB", osvojio je prvo mjesto u kategoriji kadeti 2005-2006. godište do 60 kilograma, dok je drugi u toj kategoriji bio Borislav Tešić. David Zorić najbolji je među kadetima 2005-2006. godište do 70 kilograma, a drugi je Čedo Bojović iz Zvornika.
U najmlađoj kategoriji, djeca do 35 kilograma, prvo mjesto je osvojio Mihailo Tešić, a drugo Njegoš Đurić. Prvi u kategoriji 2007-2008. godište do 60 kilograma bio je Ognjen Gavrić iz Brčkog, a drugi Mateja Krnjac iz Srbije.

Turniru je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač koji je uručio policijsku značku najuspješnijem džudisti sa ovih prostora Nemanji Majdovu, koji je zvanično postao pripadnik MUP-a RS u kojem će kao instruktor za džudo obučavati pripadnike policije. Organizatori turnira uručili su Lukaču priznanje za podršku ovoj sportskoj manifestaciji.

Priznanja su uručena i predsjedniku Evropske karate organizacije Koenu Šaranbergu iz Holandije i glavnom evropskom sudiji za ovaj specifični stil karatea Janu Bulovu iz Danske. Priznanja za podršku turniru dodijeljena su i sudijama Nenadu Šančiću iz Hrvatske, Vojkanu Bižiću iz Srbije, Dragiši Vuletiću iz Bijeljine i drugim prijateljima turnira. Osnivač Šinkjokušin kluba "TRB" i inicijator ovog turnira Slavenko Ristić zahvalio je svima koji su podržali turnir i sportistima koji su učestvovali.

​Semberija INFO - Tekst i foto - O. Stjepanović