Zmajevi ipak bez druge faze


Фото: ЕХФ
Rukometaši Bosne i Hercegovine nisu uspjeli da se u prvom istorijskom nastupu na Evropskom prvenstvu domognu druge faze jer su u 2. kolu Grupe D poraženi od Portugala 24:27 (11:12).

Ovo je ekipi Bilala Šumana nakon poraza od Norveške bio drugi neuspjeh na EP čime su izgubili sve šanse za prolaz dalje pa će u utorak sa nekadašnjim svjetskim šampionima Francuzima igrati sa prestiž.

Što se tiče okršaja sa Portugalcima, on je bio prilično izjednačen sve do završnice. Oba tima su imala periode dobre igre u kojima su pravili mini-serije od 2:0 i 3:0, a sjajna igra bh. tima viđena je početkom drugog poluvremenea kada su "zmajevi" vodili 14:12, a njihovi rivali osam minuta nisu znali kako da matiraju raspoloženog golmana Nebojšu Grahovca.

Ipak, Portuglaci su napravili seriju 5:0, preuzeli vođstvo kojeg do kraja nisu ispustili. BiH je nakon meča imala teoretsku šansu da prođe dalje, ali za to im je trebalo da Francuzi pobijede Norvežane, a potom da izgube od BiH i da Portugalci nadigraju Norvežane.

​Nezavisne novine