TREĆI MEĐUNARODNI TURNIR U BOKSU ,,EURO KUP 2020’’ U BIJELjINI: Holanđanin najbolji, a najdominantniji tim iz Rusije


Odzvonio je gong za treći Evropski kup u boksu. Bijeljina je bila domaćin nacionalnim timovima iz sedamnaest država Evrope, sa 250 gostiju, koji su testirali formu na posljednjem predolimpijskom turniru iz evropskog kalendara takmičenja, pred najveću boksersku manifestaciju, kvalifikacije za Olimpijske igre ,,Tokio 2020’’, koja se održava u Londonu od 10. do 25. marta.

Stotinu i sedamdeset boksera iz Rusije, Holandije, Švedske, Češke, Slovačke, Engleske, Francuske, Italije, Grčke, Kipra, Bugarske i drugih zemalja, nakon trodnevnih borbi u salonu Etno - sela ,,Moskva’’, pokušalo je dokazati da su upravo oni ti koji će se plasirati na Olimpijske igre u Tokiju. 

Najbolji bokser turnira Artjon Kasparin, Holandija

- Naši sugrađani su u tri dana vidjeli borbe sa respektom, onakve kakve ni na Olimpijskim igrama ne mogu vidjeti. Svakako da je najdominantniji bio kompletan ruski tim, ali su u finalu i sami ostali samo sa dvije zlatne medalje, što dokazuje koliko je konkurencija bila jaka. Najbolji bokser turnira bio je Holanđanin, jermenskog porijekla, Artjon Kasparin, koji je u prvom meču pobijedio domaćina Radenka Tomića, a potom evropskog prvaka Rusa Mazirov Razivana i u finalu evropskog prvaka, bronzanog sa svjetskog prvenstva i bronzanog sa Olimpijskih igara mladih, Hrvata Luku Plantića. Iznenađenje su načinili tim Srbije i Bosne i Hercegovine koji su se, takođe, domogli po dva zlata. Osvajači medalja sa Balkanskog prvenstva Alen Rahimić iz Bijeljine i Adem Fetahović iz Sarajeva, ponovili su uspjeh i na Evropskom kupu, sa po tri pobjede, pa čak i pobjedama nad reprezentativcima Rusije, čime su potvrdili odličnu formu pred London’’, precizirao je  Milenko Tomić, predsjednik Bokserskog saveza Republike Srpske.

Alen Rahimić, zlatni Bijeljinac

Tomić je rekao da je velika je šteta za Bijeljinca Dušana Veletića, koji se sastao u prvom meču sa najboljim Rusom Sergejom Egorovim i doživio poraz. Iako mu je čak i sudija iz Rusije dodijelio pobjedu, ipak je ostao bez medalje, a trenutno važi za jednog od najboljih boksera Bosne i Hercegovine, čak i regiona. 

Turnir u bijeljinskoj "Moskvi" otvorio je ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, koji je bio oduševljen organizacijom i kvalitetom manifestacije i obećao podršku Bokserskom savezu Republike Srpske, koji ovu manifestaciju već treći put organizuje u Bijeljini i Brčkom. 

I gosti bokserskog turnira u Bijeljini bili su oduševljeni lokacijom i organizacijom turnira, kao i kvalitetom, obećavši povratak u još većem broju 2021. godine.

​Semberske novine / Semberija INFO