VUKOVIĆ PONOVO NA POSTOLjU


Trostruki karate prvak Republike Srpske, Bijeljinac Luka Vuković, osvojio je bronzanu medalju na 22. Balkanskom prvenstvu  u karateu za seniore, koje je održano u Beogradu od 6. do 8. marta 2020. godine.

Na Prvenstvu je učestvovalo 254 takmičara iz sedam zemalja, a Vuković je nastupao kao član reprezentacije BiH.

- Luka je nastupao u kategoriji +84 kilograma i do medalje je ostvario pobjedu u pet mečeva. U prvom je savladao Viktora Čubrića, reprezentativca Hrvatske, rezultatom 2:0, u drugom Srbijanca Nonkovića rezultatom 3:0, a zatim Slovenca Josimovića 3:2. U četvrtom meču, nakon rezultata 0:0 protiv Bitevića iz Srbije, izjašnjavanjem sudija je izgubio meč. Odlučujuća borba, koja je Luku odvela na postolje, završena je rezultatom 1:0, protiv Almira Cecunjanina iz Crne Gore. Medalje koje Luka redovno osvaja rezultat su velikog truda i zalaganja svih nas, a izuzetno nam je značajna i podrška koju imamo od Gradske uprave – istakao je Siniša Zarić, trener u karate klubu„Panteri“, čiji član je mladi Vuković.

Zbog ostvarenih uspjeha Luka Vuković je  na 43. izboru sportiste Grada Bijeljina, koji je održan u februaru, osvojio drugo mjesto, a u konkurenciji za izbor najboljih sportista Republike Srpske u 2019. godini osvojio je deseto mjesto. Najznačajniji ostvareni rezultati Vukovića su srebro na prvenstvu Balkana za seniore u Čačku i nastup na seniorskom Evropskom prvenstvu. Osvojio je peto mjesto na prvenstvu BiH, šampion je Republike Srpske, dok je bronze osvojio na Svjetskom kupu u Umagu i prvenstvu Mediterana za mlađe seniore