SAŠA NEDIĆ BALKANSKI ŠAMPION :: Semberija INFO ::

 

SAŠA NEDIĆ BALKANSKI ŠAMPION


Prošlog vikenda u Dubrovniku, u organizaciji Balkanske karate federacije i Hrvatskog karate saveza, održano je 19. Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U21 seniore. 

U sastavu Reprezentacije BiH nastupalo je i troje takmičara KK “UNSU“ iz Bijeljine.
U juniorskoj konkurenciji u kategoriji [76+] drugog dana Prvenstva nastupao je Saša Nedić, koji je, na briljantan način, došao do prvog mjesta i titule novog balkanskog šampiona u ovoj kategoriji.



Nedić je bio uspješan i u čak pet mečeva i to: u prvom kolu od predstavnika Slovenije Klobasa Aleksa 1:0; u drugom od predstavnika Srbije Mihajla Arsovića 3:0; u trećem od predstavnika Crne Gore Nemanje Jovovića 1:0, te u polufinalnom od predstavnika Makedonije Gligora Petkova 8:0.

U finalnom meču Nedić se sastao sa iskusnim Robertom Petrovim iz Bugarske, bivšim kadetskim viceprvakom Evrope, koji je prema aktuelnoj rang listi jedan od najboljih juniora svijeta  i u tom meču, punom taktičkog nadmudrivanja, uspio pobijediti 2:1. 

Treći dan Prvenstva bio je rezervisan za takmičenje, reprezentacija u ekipnoj konkurenciji gdje je Nedić dobio povjerenje selektora Željka Zombre i nastupao za tim BiH. U tom dijelu, poslije ubjedljivih pobjeda u kvalifikacijama u finalnom meču, tim BiH se sastao sa reprezentacijom Srbije koja je ovaj put bila bolja, pa su se i selektor i ekipa morali zadovoljiti drugim mjestom i titulom ekipnog viceprvaka Balkana. Svakako, to je još jedan veliki rezultat, s obzirom na konkurenciju u tom dijelu takmičenja. 

Pored pojedinačog zlata dan ranije, bila je to druga medalja i druga titula za bijeljinskog  juniora, koju je ponio u Bijeljinu sa ovog Prvenstva, što predstavlja jedan od najvećih uspjeha bijeljinskog karatea u okvirima zvanične WKF karate organizacije.

U ukupnom plasmanu Reprezentacija BiH  zauzela je visoko peto mjesto sa osvojene tri pojedinačne zlatne i jednom ekipnom, te deset srebrnih i devet bronzanih medalja.

Činjenica da je bijeljinski junior, osvajač jedne od tri pojedinačne zlatne medalje za Bosnu i Hercegovinu i jedne od dvije pojedinačne za predstavnike iz Republike Srpske, dovoljno govori o jačini i važnosti ovog rezultata.

Moramo istaći da je Nedić na aktuelnoj svjetskoj rang listi u kategoriji [76+] trenutno među dvadesetpet najboljih juniora svijeta, a na listi Svjetske lige za mlade na visokoj osmoj poziciji, te da ovi rezultati koje je postigao u Dubrovniku nisu nimalo slučajni.

Ove dvije medalje su svakako rezultat jednog predanog i sistematskog rada u klubu i rezultat kompletne ekipe. 
-Najvažnije od svega je da će ovakvi rezultati mnogo značiti za naš klub, za dalji razvoj karate sporta u Bijeljini, ali I u Republici Srpskoj, naglašavaju u KK ,,UNSU’’.