Đoković pobedom u Australiji počeo novu sezonu :: Semberija INFO ::

 

Đoković pobedom u Australiji počeo novu sezonu


Prvi teniser Srbije i trenuto peti na svetskoj listi ubedljivo je nadigrao Francuza Konstana Lestjena sa 2:0 (6:3, 6:2) u prvom kolu turnira u Adelejdu.

Posle poraza sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom u dubl konkurenciji u duelu sa Ekvadorcem Gonsal Eskobarom i Tomislavom Brkićem iz BiH sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 10:5) naš najbolje teniser se u individualnoj konkurenciji pobedom vratio na teren.

Francuski teniser Konstan Lestjen, koji je trenutno 65. na listi svetskih tenisera, nije uspeo da pruži ravnopravniji otpor srpskom teniseru koji je već od starta peuzeo inicijativu i gotoo rutinski vodio meč do konačne pobede.

Srpski as je uživao u igri i sjajnoj atmosferi koju su tokom nešto više od sat vremena sa tribina kreirali srpski navijači sa tribina. Svaki poen je propraćen ovacijama, a vijorenje srpskih zastava sa tribina je ispratilo Novakov plasman u drugo kolo turnira u Adelejdu.

Odličnim servisima i sigurnom igrom Novak Đoković je gotovo rutinski izborio plasman u drugo kolo gde će se sastati sa Kventanom Alisom, koji je na startu izbacio domaćeg tenisera Džordana Tompsona.


RTS