Đere savladao trećeg tenisera svijeta poslije preokreta :: Semberija INFO ::

 

Đere savladao trećeg tenisera svijeta poslije preokreta


Фото - Твитер
Srpski teniser Laslo Đere uspio je da načini jedan ogroman podvig i plasira se u četvrtfinale turnira u Oklendu, na Novom Zelandu, pošto je bio bolji poslije preokreta od Kaspera Ruda, trećeg tenisera svijeta, sa 2:1 - po setovima 6:3, 3:6, 6:7.

Meč ova dva tenisera je trajao nešto više od dva sata, a Đere je načinio veliki preokret i tako došao do četvrtfinala poslije dugo vremena.

Naredni rival srpskom teniseru biće Konstant Lestjen iz Francuske, trenutno 65. teniser svijeta, koji je bio bolji od svog zemljaka Barera.

Đere je slabije počeo meč protiv Ruda i poslije samo 32 minuta je poražen u prvom setu, ali nakon toga je upalio svoje motore.

Prvo je drugi set dobio identičnim rezultatom kojim je poražen u prvom - 6:3, poslije 41 minuta, da bi prava borba nastala na samom kraju u trećem setu.

Oba tenisera su odigrala set bez ijedne brejk prilike, pa se došlo do taj-brejka. Tamo je Đere uspio da napravo dva "mini-brejka" na samom početku, da bi potom i sačuvao tu prednost i slavio sa 7:3, za konačnih 7:6.


Nezavisne novine