TS Australije: Upozorenje teniserima i timovima na neprikladne zastave i simbole :: Semberija INFO ::

 

TS Australije: Upozorenje teniserima i timovima na neprikladne zastave i simbole


MELBURN- Organizatori Australijan opena upozorili su danas tenisere i članove njihovih ekipa na politiku turnira o "neprikladnim zastavama", saopšteno je danas u Melburnu.
 
"Mala grupa ljudi istakla je neprikladne zastave i simbole i prijetila radnicima objezbeđenja poslije meča u srijedu uveče i bila je udaljena", navedeno je u saopštenju Teniskog saveza Australije.
 
U saopštenju Teniskog saveza Australije se navodi da je policija ispitala četiri osobe zbog isticanja neprikladnih zastava i simbola, ali i zbog prijetnji redarima poslije jučerašnjeg meča između Srbina Novaka Đokovića i Rusa Andreja Rubljova u četvrtfinalu turnira u Melburnu.
 
"Igrači i članovi njihovih ekipa su obaviješteni i podsjetili smo ih na politiku turnira u vezi sa zastavama i simbolima,  kako bismo izbjegli svaku situaciju koja bi mogla da unese pometnju. Nastavljamo blisko da sarađujemo sa bezbjednosnim agencijama i agencijama za sprovođenje zakona", dodaje se u saopštenju Teniskog saveza Australije.
 
Britanski mediji navode da se poslije ovog meča grupa navijača okupila ispred Rod Lejver Arene. Osim srpskih neki od njih nosili su i ruske zastave, kao i jednu sa likom predsjednika Rusije Vladimira Putina.
 
Britanski mediji podsjećaju na video snimak, koji je objavljen na Jutjubu, na kojem se vidi otac Novaka Đokovića, Srđan, kako pozira sa pristalicama predsjednika Rusije.
 
Tokom mečeva na Australijan openu na tribinama su viđene i ukrajinske zastave, ali organizatori se ovim povodom nisu oglašavali.
 
Organizatori prvog grend slem turnira sezone zabranili su ruske i bjeloruske zastave zbog rata u Ukrajini.

(Glas Srpske – Tanjug)