Na pomolu novi rekord: Nevjerovatni Đoković ispisuje istoriju u Rimu :: Semberija INFO ::

 

Na pomolu novi rekord: Nevjerovatni Đoković ispisuje istoriju u Rimu


Najbolji teniser svijeta Novak Đoković će u Rimu imati priliku da obori još jedan rekord.

Prethodne godine svjetskog tenisa prošle su u znaku Novaka Đokovića. Srpski teniser dominirao je na ATP turu, oborio sve mogiće rekorde i stekao prednost u “GOAT” trci, a već iduće nedjelje imaće šansu da pojača svoje istorijske brojke. Naime, Nole će na u Rimu juriti rekordan broj plasmana u četvrtfinale na jednom Mastersu. 

Đoković je potvrdio svoje učešće u Rimu gdje je čak 16 puta igrao četvrtfinale. Ukoliko i ove sezone ponovi taj uspijeh postaće aspolutni rekorder budući da nikome nije pošlo za rukom da se na jednom turniru 17 puta plasira među osam najboljih.

Aktuelni rekord Novak dijeli sa Rafaelom Nadalom. Španac je, takođe, u Rimu igrao četvrtfinale 16 puta, ali isti “skor” ima u Monte Karlu i Madridu. Ipak, “Bik sa Majorke” povukao se sa Mastersa u italijanskoj prestonici tako da je Đokoviću otvoren put ka još jednoj istorijskoj cifri. 

Ipak, zadatak srpskog tenisera neće biti lak budući da na startu sezone na šljaci nije oduševio. Đoković je rano eliminisan u Monte Karlu, potom se mučio i u Banjaluci, a na sve se nadovezala povreda lakta zbog koje je odlučio da se ne takmiči u Madridu. Dobra vijest je da prethodnih dana u Marbelji trenira bez zaštite i djeluje da je maksimalno spreman za Masters u Rimu. 

Novak je šest puta osvajao turnir u kompleksu Foro Italiko, aktuelni je šampion, a na turniru ima skor od čak 64 pobjede i samo deset poraza. Masters u Rimu počinje iduće nedjelje, odnosno – 10. maja i trajaće 11 dana.

(Glas Srpske)