Novak Đoković osvojio Rolan Garos i postao najbolji teniser svih vremena :: Semberija INFO ::

 

Novak Đoković osvojio Rolan Garos i postao najbolji teniser svih vremena


Đoković je u Parizu rezultatom 3:0 savladao norveškog tenisera Kaspera Ruda (7:6, 6:4, 7:5) i tako ispisao tenisku istoriju, osvojivši turnir u Parizu po treći put u karijeri.

Novak Đoković je po treći put u karijeri šampion Rolan Garosa, fantastičnom igrom protiv Kaspera Ruda ispisao je tenisku istoriju i došao do 23. grend slem trofeja što nijedan teniser pre njega nije uradio. 

Novak Đoković  je današnjom pobjedom na Rolan Garosu postao najbolji igrač tenisa svih vremena

Đoković je pobjedom u Parizu postao prvi igrač koji je igrao sedam i više finala svakog grend slema, a ovo mu je ukupno biti 34. finale grend slema po čemu se izjednačio sa Kris Evert. 

Ovom pobjedom statistički je  Đoković postao najbolji igrač tenisa svih vremena ( GOAT ). To više niko nikada ne može da ospori. 

Ono što je on uradio vjerovatno dugo neće biti viđeno u tenisu. Ali ni u individualnim sportovima ili svim sportovima uopšte. Najbolje od svega je da on još nije rekao poslednju riječ, to je najfascinantnije od svega da se i sa 36 godina on pita za sve trofeje.

Dizanjem „Kupa musketara“ Đoković se vratio  i na prvo mjesto na planeti, koje mu je po mnogima nepravedno oduzeto jer mu nije računato 2.000 bodova za osvajanje Vimbldona.

Ne samo da će se vratiti na vrh, nego ima otvoren put da i godinu završi na prvom mjestu. 

Naime, može samo da uveća balans na Vimbldonu, mastersu u Sinsinatiju i US Openu. 

To je 5.000 poena koje bi maksimalno mogao da osvoji, što bi ga mnogo, mnogo udaljilo od svih ostalih pratioca na listi.

Ujedno bi tako stigao i do 400. nedelje na vrhu ATP liste, već sada niko nije vladao 387 u istoriji tenisa, pa je ovo probijanje magične granice, što je zaista neviđeno.

Srpski teniser je uradio sve što je mogao kroz istoriju i više od toga. Cilj je na početku karijere bio da se probije rekord Pita Samprasa od 14 grend slem titula, a sada je otvoreno ciljao na 30. Toliko titula predviđali su brojni stručnjaci srpskom asu na kraju karijere, doduše mnogi od njih su ga i otpisivali nakon ranog poraza u Banjaluci i otkazivanja Madrida.

Sve je to bilo promišljeno, planski, o tome svjedoči i Novakov odgovor na pitanje: Da li si i dalje samouvjeren pred početak Otvorenog prvenstva Francuske?

„Da“, poručio je samo Đoković i pokazao da je i te kako bio spreman da podigne novi grend slem trofej.

(Tanjug)